Z1 přechází v době olympiády na kódování satelitního vysílání
Autor: PR Press Z1 , e-mail: info@z1tv.cz Přidané: 08.08.2008

PRAHA (8. srpna 2008) – Zpravodajská televize Z1 požádala svého prowidera satelitního šíření signálu o kódování vysílání v době konání Letních olympijských her 2008 v Pekingu. Televize tak postupuje na základě pravidel, jež umožňují vysílat záběry této sportovní události pouze na území České republiky.


Diváky zpravodajské televize Z1, kteří signál stanice přijímají prostřednictvím satelitu a nemají dekódovací kartu, čeká blokování vysílání. „Pečlivě jsme zvažovali, zda nabídnout našim divákům záběry z olympiády nebo je o ně ochudit. V zájmu většiny diváků jsme se rozhodli této události věnovat a informace jim přinášet. Práva na záběry z olympiády máme zakoupena jako sublicenci od České televize a jsou určena výhradně pro území naší republiky. Jinak než blokováním vysílání to nelze technicky zajistit. Uživatelům satelitu, kteří nemají dekódovací karty crypto works na CS link tak bude naše vysílání, v době konání LOH v Pekingu zašifrováno,“ vysvětluje Vít Novotný, výrobně-technický ředitel Z1.

Kódování satelitního vysílání Z1 začne v pátek 8. 8. po 12 hodině a skončí v pondělí 25. 8. o půlnoci. Omezeno bude také sledování streamového vysílání na internetových stránkách Z1, které bude přístupné pouze z českých IP adres.


Ivana Dubášová, vedoucí PR, 8. 8. 2008

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2903/z1-prechazi-v-dobe-olympiady-na-kodovani-satelitniho-vysilani/