Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 22:33:11   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Film Europe do Česka přiveze pět filmů z filmového festivalu v Cannes

  Autor: Film Europe , e-mail: info@filmeurope.cz Přidané: 04.06.2021


Jeden z nejprestižnějších filmových festivalů v Cannes zveřejnil oficiální výběr spolu se soutěžní sekcí. Společnost Film Europe s radostí oznamuje, že pět snímků z výběru uvede i v České republice, a to v rámci podzimní přehlídky Be2Can. Čtyři filmy z této akvizice se dokonce utkají v boji o Zlatou palmu v rámci hlavní soutěže.


„Vyhlašování hlavní soutěže v Cannes je pro nás už více než deset let adrenalinovým svátkem. Tento den ukáže, zda naše dvou až tříletá práce v rámci nakupování filmů měla smysl. Cannes je bez debaty nejkvalitnějším filmovým festivalem na světě, a proto jsme neskutečně rádi, že jsme se tento rok trefili hned do pěti titulů z oficiálního výběru, které přineseme do českých a slovenských kin,“ vysvětluje kreativní ředitel Film Europe Dominik Hronec.


Nitram režiséra Justina Kurzela

Tento australský thriller režiséra filmů Macbeth a Snowton nás zavede do nedávné minulosti, konkrétně do roku 1996, kdy se odehrál masakr v městě Port Arthur v Tasmánii. Tato událost, při které bylo masově zavražděno 35 lidí a dalších 23 zraněno, otřásla celým světem. Kurzel je vůbec prvním, který se rozhodl tuto nešťastnou událost přiblížit i na filmovém plátně.


The Story of My Wife režisérky Ildikó Enyedi

Příběh kapitána lodi, který se v kavárně se svým kamarádem vsadí, že si vezme první ženu, která vejde. Jedná se o filmovou adaptaci stejnojmenného díla spisovatele Milána Füsta, které bylo přeloženo do více než 20 jazyků a stalo se celosvětovou literární senzací. Je to první Enyedin film, který je natočen v angličtině, navíc s hvězdným obsazením. V hlavních rolích se diváci můžou těšit na Léu Seydoux nebo Louise Garrela. Maďarská režisérka je v našich končinách známá díky svému filmu O těle a duši, který v roce 2017 získal Zlatého medvěda na Berlinale a byl nominovaný na Oscara.


Petrov’s Flu režiséra Kirilla Sebrennikova

Známý ruský režisér a provokatér režimu se v roce 2018 kvůli uvalenému domácímu vězení nemohl zúčastnit festivalové premiéry svého posledního filmu Léto v Cannes. Po dvou letech se díky mezinárodnímu ohlasu a vlně odporu kulturní obce dostal na svobodu s podmínkou. Do soutěže se vrací s novým filmem Petrov’s Flu, který celý zrežíroval z domácího vězení. Film je adaptací románu, který sleduje neobyčejný příběh velmi obyčejné rodiny. Petrov trpící chřipkou se během dlouhé procházky nechává unášet svou fantazií a realitou. Účast režiséra na aktuálním ročníku však zůstává otázkou a o všem rozhodnou místní úřady.


Titane režisérky Julii Ducournau

Julia Ducournau, jejíž debutový kanibalistický film Raw mohli diváci v českých kinech vidět před pár lety, poprvé soutěží o Zlatou palmu. Tento hororově laděný film si však informace drží pevně pod pokličkou, už teď ale víme, že se můžeme těšit na velká překvapení.


Deception režiséra Arnauda Desplechina

Léu Seydoux, femme fatale francouzského filmu, přiveze společnost Film Europe do Česka rovnou dvakrát. Představí se nám totiž i v novém snímku uznávaného režiséra Arnauda Desplechina o americkém spisovateli žijícím v Londýně. Ten vede konverzace se svou ženou, milenkou a dalšími ženskými postavami, které si dost možná vymyslel. V roli spisovatele se nám představí Miglen Mirtchev. Film bude uveden v nové sekci Cannes Premiere. Režisér se již pomalu stává stálicí prestižního filmového festivalu v Cannes, kde uvedl i své předešlé filmy Slitování či Ismaelovy přízraky, které mohli diváci vidět i v Česku.


Obr: foto z filmu Titane

Karolína Soukupová, Marketing and PR Manager, Film Europe, 3. 6. 2021


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.05.2021 • National Geographic HD a CANAL+ Domo v květnu pro všechny
17.04.2021 • Festival Neznámá země, 17.–30. dubna 2021 ve Zlíně
08.04.2021 • Telly představuje výhody členství v novém věrnostním klubu
02.04.2021 • Zpoplatnění DVB-T2 televize zůstane aprílem?
01.04.2021 • Psali jsme na Apríla: Skupiny Nova a Prima představily své placené terestrické platformy [ 1 ]
19.03.2021 • Mezinárodní cena Emmy je konečně v Česku! Tvůrci seriálu #martyisdead rozbalili „televizního Oscara“

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist