Golfový Memorial Tournament legendy Jacka Nicklause
Autor: Media:list/Eurosport CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 05.06.2021

Memorial Tournament - další turnaj PGA Tour na Eurosportu. Skvěle obsazený turnaj uvidíme denně až 4 hodiny živě na programu Eurosport 2. Živé vysílání Memorial Tournament začíná vzhledem k časovému posunu ve večerních hodinách ve 21:00 hod.



Diváci Eurosportu mohou od ledna 2021 pravidelně sledovat nejlepší a nejpopulárnější golfové hráče světa. Od čtvrtka 3. června vysílá Eurosport turnaj PGA Tour Memorial Tournament, který založil slavný golfista Jack Niklaus, vítěz 18 majorů a 73 turnajů PGA (3. nejlepší v historické tabulce). Jedná se, podobně jako Arnold Palmer Invitational, o turnaj se statusem „invitational“, tedy pozvánkový, a počet hráčů je omezen na 120.

Jack Niklaus již překročil osmdesátku, hřiště Muirfield Village založil v roce 1976 a bylo postaveno podle jeho návrhu. Jméno hřiště připomíná Niklausovo první vítězství na The Open Championship ve Skotsku.

Prvenství v Memorial Tournament bude obhajovat Jon Rahm, který se loni po svém triumfu poprvé objevil v roli světové golfové jedničky. Rekordmanem je pětinásobný vítěz Tiger Woods z let 1999 až 2012. V roce 2001 vyhrál Woods potřetí za sebou a s náskokem rekordních sedmi ran. Jack Niklaus vyhrál turnaj dvakrát v letech 1977 a 1984.

Memorial Tournament má vynikající obsazení, v Muirfield Village v Ohiu se objeví sedm hráčů nejlepší desítky světového žebříčku: Justin Thomas, Jon Rahm, Bryson DeChambeau, Xander Schauffele, Collin Morikawa, Rory McIlroy a Patrick Reed.

Živé vysílání Memorial Tournament začíná vzhledem k časovému posunu ve večerních hodinách od čtvrtka do neděle ve 21:00 hod. na programu Eurosport 2. Na diváky se těší komentátoři Dominik Kárník a Alan Babický.


Vít Rosenbaum, Media:list, 4. 6. 2021, foto: Eurosport, Getty

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29035/golfovy-memorial-tournament-legendy-jacka-nicklause/