FA Community Shield
Autor: PR Press Galaxie sport , e-mail: galaxie-sport@galaxie-sport.cz Přidané: 09.08.2008

Galaxie sport odvysílá přímým přenos prestižního klání z Wembley, které každoročně svede dohromady vítěze dvou nejprestižnějších anglických fotbalových soutěží.



První zápas FA Charity Shield se hrál v roce 1908 mezi Mahchasterem United a Queens Prak Rangers. V roce 1974 sekretář anglické fotbalové asociace, Ted Broker, navrhl, aby se The Shield hrál ve Wembley, jako zahajovací zápas domácí fotbalové sezóny. Zápas samotný slouží ke shromáždění prostředků na různé charitativní účely. Výnos z prodeje vstupenek a programů je rozdělen mezi vybrané dobročinné spolky, které je využívají na obecně prospěšné projekty.

Mezi nejúspěšnější týmy v počtu vítězství v zápasech FA Community Shield patří Manchester United (8), Arsenal (11) a Liverpool (10). V posledním zápase hraném mezi Manchesterem United a Chelsea, zvítězil Manchester 3-0 na penalty, když zápas samotný skončil 1-1.

V letošním zápase se střetnou týmy Manchesteru United a Porthsmouthu, který bude usilovat o svůj třetí titul. Sledujte přímý přenos na Galaxii sport v neděli, 10.8.2008 od 15.55.


Michal Klouda, PR koordinátor Galaxie sport

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2904/fa-community-shield/