Na Déčku jsou doma - Večerníček, Kouzelná školka a Studio Kamarád se loučí s ČT2
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 15.06.2021
Česká televize zpřesňuje tematický profil jednotlivých stanic. S přechodem na DVB-T2 umožnil veřejnoprávní vysílatel svým divákům na všech místech Česka sledovat celou programovou nabídku ČT ve vysokém rozlišení a není tak již nadále nutná duplikace pořadů na vícero kanálech. Relace Raníček i Večerníček, Kouzelná školka a Studio Kamarád společně s víkendovým blokem ranního dětského vysílání proto budou od 1. července dostupné již jen na svém domovském kanálu ČT :D. V uvolněném prostoru rozšíří druhý program nabídku dokumentů i filmové tvorby.


„Domovskou stanicí pro dětskou tvorbu zůstává výlučně Déčko. Nedochází tedy k žádnému přesunu, pouze od července rušíme souběžné vysílání víkendového ranního bloku a pořadů Raníček i Večerníček, Kouzelná školka a Studio Kamarád, které již osmým rokem běží současně na ČT :D a ČT2. V situaci, kdy je dětská stanice dostupná díky přechodu na DVB-T2 všem divákům po celém Česku, není paralelní vysílání nutné,“ vysvětluje ředitel programu ČT Milan Fridrich.

Nově vzniklý prostor vyplní Dvojka České televize pořady odpovídajícími profilaci stanice coby vzdělávacího a osvětového kanálu. V programu posílí zejména česká a zahraniční dokumentární tvorba a výběr z kvalitní kinematografie. Již v nadcházejících týdnech se divákům v premiéře představí cestopisy, dokumentární cykly ze života zvířat nebo letní lifestylový speciál z dílny BBC.

Současně v těchto dnech vznikají novinky určené na Déčko. Menší i větší diváci se mohou těšit na večerníček Jezevec Chrujda, v němž promluví hlasem Jiřího Lábuse obyvatelé pohádkového lesa Habřince. S osobností genetika Johanna Gregora Mendela, od jehož narození uplyne příští rok dvě stě let, seznámí děti dobrodružný hraný komorní seriál Tajemství pana M. a na obrazovku ČT :D se také s šesti novými epizodami vrátí animovaní myší kamarádi Anča a Pepík.


Filip Platoš, tiskové oddělení, Česká televize, 15. 6. 2021

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29057/na-decku-jsou-doma-vecernicek-kouzelna-skolka-a-studio-kamarad-se-louci-s-ct2/