Poslední díl seriálu Sestřičky: Romantika i katastrofický scénář!
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 18.06.2021
Poslední dva díly a konec. Seriál Sestřičky Modrý kód se ve středu 23. června rozloučí se svými diváky nejdražším, nejdramatičtějším a nejnapínavějším dílem svého čtyřletého vyprávění. A autoři varují: Nenecháme vás vydechnout do poslední minuty! V průběhu svatebního obřadu ale v Rubavě dojde k obrovské tragédi… Stihnou si Rasputin a Vlčková říct ano? Jaká rána čeká rubavské hrdiny? A kdo bude následovat Mery na věčnost…? Sledujte poslední díl seriálu Sestřičky ve středu 23. června ve 20:15 hod. na Primě!


Strhující závěr slibují tvůrci Sestřiček, které vloni v létě navázaly na úspěšný primácký seriál Modrý kód. Pokud si fanoušci příběhu z Nemocnice Rubava mysleli, že se po smrti jejich oblíbené postavy, vrchní sestry Mery v podání Sabiny Laurinové, většího šoku už nemohou dočkat, zřejmě se mýlí.

Co se v Rubavě v posledním díle Sestřiček stane, je zahaleno tajemstvím, autor seriálu ale slibuje napínavou podívanou. „Můžu slíbit, že se nám tam povedlo unikum v rámci nekonečných seriálů udělat díl ze žánru katastrofického filmu se všemi žánrovými zápletkami. Takové malé skleněné peklo v Rubavě,“ naznačuje šéfautor seriálu Sestřičky, David Litvák, v jehož hlavě se zrodily nejenom seriálové postavy z Rubavy, ale i jejich osudy a na jehož hlavu se snesly protesty fanoušků proti konci Mery i celého seriálu. On má ale o vývoji seriálu jasno.

„Z mého pohledu je hezčí mít příběh ukončený, než ho pořád natahovat dál a dál podle toho, kolik se na to dívá lidí. Prodlužování na sílu nevede k dobrému výsledku. Je dobré mít příběh jasně daný, vědět odkud kam jde postava a jak se bude vyvíjet,“ říká Litvák s tím, že na posledních dílech Sestřiček si tvůrci dali obzvlášť záležet. „Poslední díly jsme točili jinak, než dosud. Jsou více dějově provázané a vícežánrové, objeví se tam romantika i thriller,“ slibuje.

Poslední díl si vyžádal i velké kaskadérské scény. „Využili jsme kaskadéry, do kterých jsme pustili oheň a sutiny. Opravdovou, žádný polystyren. Všichni jsme si u téhle scény opravdu mákli,“ řekl režisér Lukáš Buchar s tím, že jde o nejdražší díl seriálu. U dramat v Rubavě nemůže chybět Marek Němec, představitel doktora Hofbauera. „V prvním díle jsem se připletl k výbuchu a v posledním bude taky katastrofa. Je to trochu symbolický, jsem otvírák i zavírák seriálu. A v posledním díle mám na sobě smoking a dokonce i tančím, myslím, že je to důstojné rozloučení se seriálem,“ řekl herec.

Nejenom dramata, ale i romantiku prožijí hrdinové z Rubavy, zvlášť pak pár, na který by si diváci v prvním díle Modrého kódu, který Prima odvysílala v březnu 2017 rozhodně nevsadili. Rasputin a Vlčková nebo chcete-li Roman Zach a Kristýna Frejová chystají svatbu. Ta je ve výsledku zalitá sluncem, její natáčení ale ve skutečnosti bylo o zdraví! Natáčela se totiž na konci dubna, v den, kdy odpolední teploty na sluníčku nepřesáhly devět stupňů. Zatímco všichni před i za kamerami klepali kosu, jediná nevěsta zimu nepocítila. „Ocenila jsem moje letité otužování, bylo devět stupňů a mně v šatech zima vůbec nebyla,“ přiznala Frejová, pro kterou to byla vůbec první svatba v jejím životě. „Ani před kamerou ani v životě jsem svatbu neměla. Svatby jsou bezvadné, je to skvělá věc, když je cizí. K té mojí zatím nedošlo, já bych se jí ale nebránila, možné je všechno,“ zamyslela se během natáčení, oděná do bílého.

V průběhu svatebního obřadu ale v Rubavě dojde k obrovské tragédi… Stihnou si Rasputin a Vlčková říct ano? Jaká rána čeká rubavské hrdiny? A kdo bude následovat Mery na věčnost…? Sledujte poslední díl seriálu Sestřičky ve středu 23. června ve 20:15 na Primě!


Věděli jste, že…

Sestřičky převzaly ve vysílání televize Prima štafetu po Modrém kódu 29. srpna 2020.

Osudy zdravotních sester Katky, Míši, Mery a Lukáše sledovalo v průměru 740 tisíc dospělých diváků, přičemž nejsledovanější epizodu vidělo v CS 15+ 835 tisíc diváků.* Dalších v průměru bezmála 90 tisíc lidí jednotlivé díly sledovalo na internetových stránkách iPrima.cz.

Z Modrého kódu do Sestřiček přestoupili a dodnes vydrželi: Saša Rašilov, Marek Němec, David Gránský, Sandra Nováková, Ondřej Rychlý, Roman Zach, Igor Chmela nebo Kristýna Frejová. Doplnili je Daniela Kolářová, Dana Syslová, Adéla Gondíková, Petr Vaněk, Jan Nedbal, Natálie Halouzková a Sabina Laurinová, jejíž postava Mery nedávno zemřela.

Seriál Modrý kód zahájil vysílání 25. března 2017 a do 22. června 2020 nabídl divákům televize Prima 264 epizod.

Návazné Sestřičky, které stejně jako Modrý kód získaly v primáckém programovém schématu pondělní a středeční večery, slavnostně zahájily natáčení 9. července, divákům se představily poprvé 29. srpna 2020 a svůj příběh odvyprávěly v 78 epizodách. Tu poslední uvidí diváci TV Prima ve středu 23. června ve 20.15.

* Zdroj dat: ATO - Nielsen Admosphere, živě + TS0-3, ke dni 2. 6. 2021


Kateřina Kotalová, PR Manager, FTV Prima, 18. 6. 2021






 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29071/posledni-dil-serialu-sestricky-romantika-i-katastroficky-scenar/