Měsíc žraloků – od 3. července na National Geographic Wild
Autor: Channels/NG Wild , e-mail: info@channels.cz Přidané: 28.06.2021
"Tajemství nejznámějších predátorů oceánů jsou tak rozsáhlá, že i když máme za sebou osm ročníků zaměřených na žraloky, stále je co objevovat," říká Janet Visseringová, senior viceprezidentka pro rozvoj a produkci National Geographic Partners. "Stejně jako každý rok, i letos přišli vědci a oceánologové s novými objevy ohledně žraloků, šokujícími odhaleními a bizarním chováním žraloků, které dosud nebylo k vidění. Bude to zážitek, ze kterého vám spadne čelist!"


Měsíc žraloků – od 3. července na National Geographic Wild

Premiéry – soboty a neděle od 18:00 hod. nebo 18:48 hod.

Motto: Nakrm svou zvědavost!


Top pořad měsíce:

Chris Hemsworth na pláži žraloků - sobota 3. 7. 2021 v 18:00 hod.

Nadšený surfař a známý environmentalista Chris Hemsworth je fascinován tajemstvím a neuvěřitelnou nádherou největších mořských predátorů. Zároveň mu nejde na rozum nebezpečí, které pro člověka představují, když se riskantně odváží na jejich území. V pořadu CHRIS HEMSWORTH NA PLÁŽI ŽRALOKŮ, který byl produkován oceňovanou společností Nutopia (The World According to Jeff Goldblum, Neobyčejná planeta), se Hemsworth vydává na jedinečnou misi, aby prozkoumal zavedená opatření přispívající k bezpečnému soužití s těmito predátory a odhalil komplikovanou pravdu za alarmujícím nárůstem žraločích útoků v Austrálii.

Hemsworth, spolu s předními světovými odborníky na žraloky - včetně surfařů, ochránců přírody, mořských biologů i fanoušků žraloků, začíná svou výpravu na dvoře svého vlastního domu v australském Byron Bay. Zde pátrá po důvodech zvýšeného počtu útoků žraloků na člověka v blízkosti svého bydliště v posledních letech. Hemsworth se připojuje k místním biologům, aby společně prozkoumali, jak fungují zavedená preventivní opatření, která mají zabraňovat setkání žraloka s člověkem a díky potápění s rozmanitými druhy žraloků chce lépe poznat jejich chování. Seznamuje nás také s nejnovějšími technologickými a vědeckými pokroky určenými k ochraně jak žraloků, tak i lidí. Mise Hemswortha porozumět žralokům je více než pouhá cesta; hledá na ní důležité odpovědi, které by pomohly k přátelštějšímu vztahu lidí se žraloky.

"Strávil jsem velkou část svého života poblíž nebo přímo v oceánu, se žraloky prakticky sdílím svůj domov, a znepokojilo mě, že nedávno vzrostly obavy ohledně zvýšené aktivity žraloků," říká Hemsworth. "Je zásadní, abychom žraloky ctili a respektovali. Na těchto největších predátorech závisí ekosystém a biologická rozmanitost našich oceánů. Musíme se však také naučit, jak se sami chránit, a to je můj hlavní cíl v dokumentu CHRIS HEMSWORTH NA PLÁŽI ŽRALOKŮ“


„MĚSÍC ŽRALOKŮ se stal přístavem pro uznávané vědce, špičky ve svých oborech, a filmaře, kteří sdílejí naši vášeň pro žraloky a zdraví oceánů této planety. Přitahujeme také známé osobnosti, které mají díky neuvěřitelnému dosahu sociálních sítí moc zvýšit povědomí a případně i ovlivnit chování a reakce lidí,“ říká Geoff Daniels, výkonný viceprezident National Geographic. "Proto jsem byl z dokumentu CHRIS HEMSWORTH NA PLÁŽI ŽRALOKŮ a naší nejnovější spolupráce s Chrisem víc než nadšený. Je odvážným ochráncem přírody a je nesmírně motivovaný pomáhat chránit žraloky pro další generace.“

„Nutopie pokračuje v budování vztahů s výjimečnými a talentovanými osobnostmi jako jsou Will Smith, Jeff Goldblum a nyní i Chris Hemsworth, CHRIS HEMSWORTH NA PLÁŽI ŽRALOKŮ je skvělou příležitostí, jak prozkoumat složitý vztah mezi lidmi a žraloky,“ říká Jane Root, generální ředitelka a zakladatelka Nutopia. "Hemsworth, jako někdo, kdo se zajímá o ochranu přírody, má k těmto tvorům hluboký obdiv a také ví, jak nebezpeční mohou být žraloci pro plavce a surfaře. Jsme nadšeni, že s ním můžeme spolupracovat a společně prozkoumat způsoby bezpečného soužití s těmito predátory,“ uvedla generální ředitelka a zakladatelka Nutopia Jane Root.


Další programové tipy:

Když žraloci útočí (When Sharks Attack 7) - sobota 3. a 10. 7. 2021 od 18:48 hod., vždy 3 díly za sebou

Z pláží po celém světě se rychle mohou stát pohřebiště. Stačí se ocitnout v hororu, v němž žraloci z hlubin náhle zaútočí, překvapí místní obyvatele a vědce přimějí k okamžitému výzkumu. Co vyvolává tyto bleskové útoky? A jak jim lze zabránit? S využitím jedinečných podmořských záběrů, mrazivých archivních zpravodajských záznamů a očitých svědectví se zaměříme na nejkrvavější útoky posledních let.


50 odstínů žraloků (50 Shades of Sharks) - sobota 18. 7. 2021 v 18:48 hod.

Poznejte žraločí stránky, o nichž jste asi nevěděli. Jsou zranitelní, jemní, geniální, umějí spolupracovat a dokonce jsou občas i roztomile nemotorní.


Nejnebezpečnější žralok světa (World's Deadliest Shark) - sobota 24. 7. 2021 v 18:00 hod.

Podle některých odhadů napadl a sežral žralok dlouhoploutvý na 2000 lidí, více než žraloci bílí, tygří a bělaví dohromady. A mohl by snad tento zabiják být ještě nebezpečnější?


O National Geographic Partners:

National Geographic Partners LLC (NGP), společný podnik Disney a National Geographic Society, divákům nabízí ty nejkvalitnější pořady plné vědeckých a přírodopisných objevů, dobrodružství a poznání, a to v širokém portfoliu mediálních platforem. NGP spojuje televizní kanály rodiny National Geographic (u nás dostupné National Geographic Channel, Nat Geo Wild) a klasické mediální prostředky - magazín National Geographic; studia National Geographic; doprovodné digitální a sociální média; knihy; mapy; mediální prostředky cílené na děti; a doplňkové aktivity zahrnující celosvětové kampaně a akce, prodej archivních materiálů, poskytování licencí a provozování elektronických obchodů. Již 131 let je hlavním cílem National Geographic prohlubovat znalosti a porozumění světu a nyní se vynasnaží učinit pro své diváky a uživatele ještě víc, posunout hranice poznání ještě dál, jít více do hloubky, a to s dosahem do všech 172 zemí světa a 43 jazyků, v nichž je National Geographic v současnosti k dispozici. NGP navrací 27 procent svých příjmů neziskové společnosti National Geographic Society, která z nich dále financuje vědecké, objevitelské, ochranářské a výchovné projekty. Pro více informací navštivte www.natgeotv.com/cz


O společnosti Nutopia

Nutopia je známá tím, že vytváří oceňované faktické seriály ve světovém měřítku a nový televizní žánr „megadoc“, který kombinuje výpravnou kinematografii a akční drama s prvotřídním dokumentárním filmem a vysokou oproducentskou úrovní. Mezi nedávné úspěchy Nutopie patří „Babies“ pro Netflix, která odhaluje emotivní a ohromující příběh prvního roku života dítěte; Série nominovaná na cenu Emmy „Svět podle Jeffa Goldbluma“, jedna ze sérií, kterou uvedl Disney + a bude pokračovat druhou sezónou; „Poslední caři“ pro Netflix, bohatý dramatický dokument o posledních dnech Romanovců; „One Strange Rock“ pro National Geographic, mnohonásobně oceněná spolupráce s režisérem Darrenem Aronofskym; a „Unmasking Jihadi John: Anatomy of a Terrorist“ pro Channel 4 a HBO. Nutopia má v současné době ve vývoji projekty s Disney +, History a Amazon.


Eva Sedláčková, Channels, zastoupení National Geographic Channel v ČR a SR, 24. 6. 2021




 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29089/mesic-zraloku-od-3-cervence-na-national-geographic-wild/