Česká televize je nejsledovanější TV skupinou prvního pololetí, roste i v návštěvnosti webu
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 08.07.2021
Česká televize je za první pololetí letošního roku s výrazným náskokem nejvyhledávanější televizní skupinou na tuzemském trhu, během něhož dosáhla na nejlepší pololetní výsledek od roku 1998. Diváci ji upřednostňují v rámci celého dne i v hlavním vysílacím čase. V červnu se pak významně dařilo programu ČT sport, pro který to byl nejlepší letošní měsíc. Výrazný nárůst zaznamenal také web sportovního kanálu i další internetové stránky České televize.


Za první pololetí tohoto roku je Česká televize s celkovým podílem na publiku 32,77 % jednoznačně nejvyhledávanějším televizním vysílatelem u nás. A to jak v rámci celého dne, kde dosáhla na nejlepší výsledek posledních dvaadvaceti let, tak i v době prime-time (19-22 hodin) s celkovým podílem 31,87 % a nejlepším výsledkem od roku 2003. V průměru svým vysíláním ČT týdně oslovuje 7,5 milionu diváků starších čtyř let.

Významně se v uplynulém měsíci dařilo stanici ČT sport. Diváci v červnu vyhledávali především vyřazovací zápasy hokejového šampionátu z lotyšské Rigy a probíhající mistrovství Evropy ve fotbale. Tradičně sportovní fanoušci upřednostňují zápasy s českou účastí. Nejsledovanější bylo hokejové utkání Česko – Finsko, které si nenechalo ujít 1,52 milionu diváků. Z fotbalového EURA potom osmifinálový zápas s Nizozemskem s 1,12 milionu diváků. Oblibě se těší i web ČT sport. Jen v červnu jej navštívilo bezmála 1,4 milionu reálných uživatelů, vůbec nejvíce za poslední dva roky.

Trend zvyšující se návštěvnosti internetových stránek České televize potvrzuje i hlavní web vysílatele. V období od ledna do června tohoto roku je o 11 % nad rokem předchozím, jenž byl svou návštěvností rekordní. Za uplynulý měsíc na hlavní stránku přišlo celkem 3,5 milionu uživatelů, kteří si zobrazili téměř 55 milionů stránek. Nárůst ve srovnání s loňským rokem letos zaznamenává také iVysílání (+ 26 % nad průměrným měsícem v roce 2020), web ČT edu (+ 40 %), web ČT art (+ 19 %) nebo web Déčka (+ 17 %).

(Zdroj: ATO-Nielsen Admosphere, čtvrtek 1. 7. 2021, živá + TS0-3; NetMonitor; GA)


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize, 7. 7. 2021

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29112/ceska-televize-je-nejsledovanejsi-tv-skupinou-prvniho-pololeti-roste-i-v-navstevnosti-webu/