Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 13:55:03   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Nabídka HBO na září

  Autor: Redakce/2Media/HBO , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 14.08.2008


Placený satelitní a kabelový kanál HBO přináší v září na obrazovky předplatitelů kromě jiných filmů hořkou komedii tandemu otce a syna Svěrákových Vratné lahve, komedii o afektovaném pozadí novodobých médií a módního byznysu Ďábel nosí Pradu, nebo romantickou komedii s Hugh Grantem a Drew Barrymoreovou Hudbu složil, slova napsal. Pozornosti by neměl ujít ani dokument z originální produkce HBO z cyklu Bez cenzury, který nahlíží do provozu polského pohřebního ústavu a ostravského krematoria - Smrt s lidskou tváří.

V září se na HBO objeví také druhá řada úspěšného britského seriálu Tudorovci II, která se odehrává v letech 1530 - 1536. Osm dílů seriálu líčí období od smrti kardinála Wolseyho do popravy Anne Boleynové, druhé ženy Jindřicha VIII.


Nedělní premiéry:

Vratné láhve
Stárnoucí učitel češtiny Josef Tkaloun (Zdeněk Svěrák), kterého stále víc rozčilují drzí žáci, odejde do penze. Tu však nechce trávit doma, po boku své obtížné manželky (Daniela Kolářová). Nejdřív zkouší pracovat jako messenger, pak přijme místo v supermarketu u výkupu vratných lahví. Zdánlivě fádní práce ho začne bavit, protože v ní může komunikovat s lidmi a být jim prospěšný. Jeho dcera (Táňa Vilhelmová) dočasně hledá východisko z manželského selhání v náboženském blouznění… Hořká komedie režiséra Jana Svěráka vypráví o našem posttotalitním mumraji i pastech stárnutí. Vrcholí symbolickou scénou, v níž se manželé Tkalounovi proletí v balónu.
Premiéra: neděle 7. září ve 20:00

Ďábel nosí Pradu
Komedie o afektovaném pozadí novodobých médií a módního byznysu vznikla podle stejnojmenného románu Lauren Weisbergerové, jež pracovala v prestižním časopise Vogue. Mladá žurnalistka Andrea (Anne Hathawayová) nastoupí jako druhá asistentka šéfky fiktivního časopisu. Despotická, sebestředná, ale i enormně pracovitá Miranda (Meryl Streepová) ji pověřuje zdánlivě nesplnitelnými úkoly. Učenlivá Andrea mezitím proniká do redakčních praktik i do tajů módních trendů. Její upřímná povaha se ale povážlivě mění… Moralitu o konfliktu soukromého štěstí a profesionální seberealizace režíroval David Frankel, který se podílel na seriálu Sex ve městě.
Premiéra: neděle 14. září ve 20:00

Neznámý svůdce
Investigativní novinářka Rowena (Halle Berryová) a její kamarád Miles (Giovanni Ribisi) pátrají po pozadí vraždy hrdinčiny přítelkyně. Stopy vedou k majiteli reklamní agentury, jenž měl s obětí podezřelé styky. Přitažlivá Rowena se ve firmě nechá zaměstnat jako brigádnice a bedlivě sonduje místní poměry. Vloudí se do přízně donchuánského šéfa (Bruce Willis), sledovaného žárlivou manželkou. Osoba pachatele i jeho motiv však zůstávají dlouho nejasné… Thriller v režii Jamese Foleyho, v němž hraje důležitou roli erotická korespondence přes internet, vrcholí překvapivým rozuzlením. Zápletka pracuje s faktem, že všechny hlavní postavy vedou dvojí život.
Premiéra: neděle 21. září ve 20:00

Hudbu složil, slova napsal
Vysloužilý pop-zpěvák Alex Fletcher (Hugh Grant), který se živí na podřadných štacích, dostane nečekanou příležitost k renesanci své vyhaslé popularity. Mladičká hvězda Cora, jež ve svých vystoupeních kombinuje sex s orientální mystikou, jej požádá, aby pro ni složil nový hit. Fletcher se mezitím seznámí s potrhlou Sophií (Drew Barrymoreová), která mu chodí zalévat květiny, z níž se však vyklube talentovaná textařka. Spolupráce svérázné dvojice s mladičkou celebritou má nečekaný průběh... Romantická komedie, kterou režíroval Marc Lawrence, se prolíná se satirou o zákulisí showbyznysu. Skladatel Adam Schlesinger ji ozdobil parafrázemi různých hudebních trendů.
Premiéra: neděle 28. září ve 20:00


Zvláštní tip:

Smrt s lidskou tváří
Dokument z originální produkce HBO nahlíží do provozu polského pohřebního ústavu a ostravského krematoria. Odchod ze života líčí z hlediska několika lidí, kteří se profesionálně zabývají kremacemi a pohřby. Jejich portréty zpestřuje řada kuriózních detailů - třeba převlékání jedné ze zaměstnankyň z pracovního úboru do civilu a její následující výlet do přírody. Jedna z klíčových pasáží zachycuje Den otevřených dveří, při němž zaměstnanec krematoria seznamuje návštěvníky se zdejšími mechanismy. Jiná pasáž ukazuje transport několika rakví přes hranice… Černobílá koláž s barevným epilogem ukazuje rutinní průběh spalování lidských těl i prozaické zákulisí pohřebních ceremonií. Snímek z cyklu Bez cenzury, který režíroval Marcin Koszalka, zbavuje lidskou smrt přídechu posvátné nedotknutelnosti.
Premiéra: čtvrtek 4. září ve 22:10


Nenechte si ujít:

Kdo je tady ředitel?
Černá komedie, jejíž režisér Lars von Trier občas komentuje děj, sonduje poměry v jedné fiktivní firmě. Zápletka se točí kolem jejího chystaného prodeje a utajeného majitele, který se tváří jako řadový zaměstnanec. Ravn si proto najme nezaměstnaného herce, který předstírá, že je ředitel. Mezi osazenstvem tak vzniknou všelijaká groteskní nedorozumění v pracovních i erotických vztazích… Provokativní moralita, realizovaná ve stylu Dogma 95, karikuje pokřivenost konzumní společnosti.
Premiéra: čtvrtek 4. září ve 20:30

Mrs. Doubtfire - táta v sukni
Robin Williams si ve slavné převlekové komedii zahrál zavrženého otce, který se nechce vzdát milovaných dětí. Do vlastní domácnosti pronikne v přestrojení za upjatou pečovatelku a navzdory legračním nástrahám se v nové roli osvědčí… Frašku o kuriózním mužském zmoudření natočil Chris Columbus. Rozvedenou Mirandu, jež naletí na trik bývalého partnera, ztělesnila Sally Fieldová. V roli jejího nového nápadníka, který čelí naschválům žárlivého ex-manžela, se blýskl Pierce Brosnan.
Premiéra: úterý 9. září v 17:55

Moje superbejvalka
Titulní hrdinkou americké sci-fi komedie je blonďatá kráska, jež vládne nadlidskou silou a umí létat vzduchem. Superžena G-Girl, ukrytá v těle nenápadné Jenny (Uma Thurmanová), začne chodit s nesmělým Mattem (Luke Wilson). Prozradí mu své tajemství, mladík se jí ale zalekne a rozejde se s ní. Žárlivá "bejvalka" mu pak dočasně udělá ze života peklo… Romantickou historku, inspirovanou komikovými dobrodružstvími o Supermanovi, režíroval Ivan Reitman.
Premiéra: sobota 13. září ve 20:00

Řeč nepřítele
Americký židovský obchodník odcestuje do Izraele na pohřeb svého otce, zabitého při bombovém útoku. Exponenti místní tajné služby jej přemluví, aby pro ně provedl informační průzkum v Ramallahu. Úkol se ale nezdaří a hrdina se spolu s tajemnou palestinskou ženou octne v pasti za nepřátelskými liniemi. V boji o záchranu vlastního života musí přehodnotit svůj pohled na svět… Drama o střetu zdánlivě nesmiřitelných kultur a ideologií natočil Mitch Davis.
Premiéra: úterý 16. září ve 20:00

Hadi v letadle
Thriller režiséra Davida R. Ellise vychází z osvědčeného motivu ohrožení cestujících v civilním letadle. Jedním z pasažérů je Sean, který se na Havaji stane náhodným svědkem mafiánské vraždy státního zástupce. Mladý muž se na popud agenta FBI (Samuel L. Jackson) rozhodne vypovídat před soudem. Gangsteři však do letounu propašují desítky smrtelně nebezpečných plazů. Ti přímo během letu do Los Angeles proniknou ze zavazadlového prostoru do kabiny…
Premiéra: pátek 19. září ve 21:50

Návrat na vrchol
Americké sportovní drama bylo inspirováno skutečnou tragédií z listopadu 1970. V Apalačských horách se tehdy zřítilo letadlo s hráči fotbalového týmu Marshall University z města Huntington. Trenérův asistent Dawson a mladý kouč Lengyel se ale nemíní vzdát. Rozhodnou se vybudovat nové mužstvo bez ohledu na fakt, zda se svými rivaly vyhraje nebo prohraje… Příběh o síle lidského ducha natočil režisér McG, do jehož filmografie patří akční hit Charlieho andílci.
Premiéra: čtvrtek 25. září ve 20:30


Nový seriál:

Tudorovci II
Druhá řada úspěšného britského seriálu se odehrává v letech 1530 - 1536. Líčí období od smrti kardinála Wolseyho do popravy Anne Boleynové, druhé ženy Jindřicha VIII. Děj začíná v době, kdy je král frustrován postojem Vatikánu vůči zrušení jeho sňatku s Kateřinou Aragonskou, kterou chce vyměnit za mladší Anne. Jindřich VIII. touží zplodit syna a dědice tudorovské dynastie, kterou převzal po svém otci. Pokud se jej nedočká, jeho rod vymře… Další vrstva vyprávění sleduje souvislost panovníkových postojů s reformistickým úsilím německého teologa Martina Luthera. Jindřich VIII. (hraje ho znovu Jonathan Rhys-Meyers) tvrdě soupeří o moc s katolickou církví…
První řada seriálu Tudorovci byla ve dvou kategoriích nominována na výroční české ceny za nejlepší dabing, jejichž udělování proběhne 20. září v Přelouči.

Tudorovci II (1)
Rozvod probíhá v tudorovském stylu. Katolická církev v čele s papežem Pavlem III. se snaží zadržovat královu žádost o zneplatnění jeho manželství s Kateřinou Aragonskou. Rozzlobený Jindřich VIII. se proto prohlásí hlavou anglikánské církve. Kuchař ve Whitehallu je podplacen, aby otrávil biskupa Fishera...
Premiéra: pátek 5. září ve 20:00

Tudorovci II (2)
O Vánocích se u královského dvora probírají novinky. Milenka Anne Boleynová vystřídala zapuzenou královnu. Králův vyslanec Thomas Cranmer odjíždí do luteránského Německa, aby zjistil tamější situaci. Mezitím Jindřich VIII. omezí moc i příjmy katolické církve. Návštěva Francie přesvědčí Anne, aby se Jindřichovi oddala…
Premiéra: pátek 5. září ve 20:55

Tudorovci II (3)
Jindřich VIII. ničí veškerá pouta, jež ho váží k minulosti. Po mnoha marných pokusech o zrušení manželství s Kateřinou Aragonskou ztratí trpělivost. Mladého luterána Thomase Cranmera jmenuje arcibiskupem z Canterbury. Ten zruší královo manželství. Jindřich se tajně ožení s Annou Boleynovou a královnu Kateřinu zbaví jejího postavení…
Premiéra: pátek 12. září ve 20:00

Tudorovci II (4)
Po křtu novorozené princezny Alžběty vyvíjí Jindřich VIII. tlak na odbojné duchovní. Hlavně bývalý kancléř Thomas Moore je nucen, aby uznal jeho nový sňatek. Je vyhlášen Akt o následnictví, který ustanovuje, že pouze děti Jindřicha a Anne jsou legitimními následníky britského trůnu. Anna oznamuje svému manželovi, že je znovu těhotná…
Premiéra: pátek 12. září ve 20:55

Tudorovci II (5)
Snaha legitimizovat panovníkovo manželství a posílit jeho moc narazí na odpor Thomase Moora i biskupa Fishera. Oba trvají na tom, že hlavou církve může být jedině Bůh. Jsou uvězněni v londýnském Toweru, kde na ně čeká rozsudek smrti a poprava. Anne se obává, aby Jindřich nedal přednost své legitimní dceři Marii před malou Alžbětou…
Premiéra: pátek 19. září ve 20:00

Tudorovci II (6)
Poprava obou duchovních vyvolá pobouření Vatikánu. Reformace se však šíří a Thomas Cromwell získává stále větší moc. Jindřicha však pronásledují vzpomínky na popravu Thomase Moora, zatímco nejistota Anne Boleynové hraničí s paranoiou. Ztroskotá snaha spojit jejich dceru Alžbětu s francouzskou královskou rodinou pomocí chystaného sňatku…
Premiéra: pátek 19. září ve 20:55

Tudorovci II (7)
Kruté "reformy" Thomase Cromwella vyvolají strach v oslabené katolické církvi. Anne Boleynová trpí nočními můrami. Obává se, že její pozice je ohrožena, dokud žijí bývalá královna a její dcera Marie. Kateřina však v exilu těžce onemocní. Jindřich VIII. se vypraví na lov a stráví noc na panství Johna Seymoura, který má přitažlivou dceru Jane...
Premiéra: pátek 26. září ve 20:00

Tudorovci II (8)
Jane Seymourová se na králův rozkaz stává dvorní dámou Anne Boleynové, což v královně vzbudí neklid a podezření. Když je Jindřich vážně zraněn při turnaji, myšlenky všech se upínají k otázce, kdo by mohl být jeho nástupcem. Pokud těhotná Anne neporodí zdravého syna, může to mít vážné následky pro ni, její příbuzenstvo i celou zemi…
Premiéra: pátek 26. září ve 20:55


Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.


Placený filmový kanál HBO vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách UPC Direct, DIGI TV a CS Link na satelitech Astra 1H na pozici 19,2 st. východně, Intelsat 10-02 na pozici 1,0 st. západně a Astra 1E na pozici 23,5 stupňů východně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry všech třech dabovaných kanálů - HBO, HBO2 i HBO Comedy si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.


Připraveno ve spolupráci s 2media.cz, s.r.o., mediálním servisem HBO


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 2   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
17.08.2008 • Září na AXN [ 16 ]
12.08.2008 • SPORT 5 nabídne závodění mezi zdmi staré Bukurešti
09.08.2008 • FA Community Shield
09.08.2008 • Francouzská Ligue 1 na Galaxii sport
06.08.2008 • Srpen na tematickém kanálu Spektrum [ 4 ]
30.07.2008 • Na francouzský fotbal je tu i nadále SPORT 1! [ 7 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  S tym nizkym datovym tokom suhlas, naozaj je to 

18.08.2008 11:21 • neregistrovaný
S tym nizkym datovym tokom suhlas, naozaj je to vysmech pre majitelov TV s uhloprieckou vacsou ako 55 cm... Nemyslim, ze vsetky programy na HBO su sr.ck., ale pomer atraktivnych a neatraktivnych titulov vyznieva vyznieva cca 2:1 v prospech tych neatraktivnych (= becka, odpad, sr.ck.)
 
 
  HBO 

15.08.2008 19:27 • neregistrovaný
Extrémne nízky dátový tok a samé sr.čk.
Ďakujem, neprosím.
 
 
Celkový počet komentářů: 2 / zobrazují se: 1 ... 2

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist