Hanika a Filla v Estorilu, Ježek ve studiu Eurosportu
Autor: Media:list/Eurosport , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 16.07.2021
Mistrovství světa ve vytrvalostních závodech (FIM Endurance World Championship) pokračuje druhým závodem v portugalském Estorilu. Již v první polovině června se jel úvodní závod MS – proslulá 24hodinovka v Le Mans, v níž dominovala trojice Gregg Black, Xavier Simeon a Sylvain Guintoli v barvách týmu Yoshimura SERT Motul na Suzuki.


V závodě se představili i tři čeští jezdci. Karla Haniku a jeho tým zradila technika, stáj Bolliger, za kterou se představil Ondřej Ježek, byla diskvalifikována, a závod tak dokončil pouze Michal Filla v barvách týmu Wójcik. Dva z české trojice – Karel Hanika a Michal Filla – se představí i v Portugalsku. Bohužel, na start se především kvůli různým covidovým komplikacím nepostaví slovenská stáj Maco Racing.

Komentátor Béla En přivítá diváky Eurosportu 2 v sobotu 17. července v 9:45, loučit se bude až v pozdních večerních hodinách.

Živé vysílání z Estorilu na E2 ale přeruší tenisová semifinále turnaje ATP v Hamburku (přibližně 13:30 až 17:30).

A protože se Ondřej Ježek v Estorilu nepředstaví na závodní trati, uslyší ho diváci ze studia Eurosportu společně s komentátorem Bélou En. S Ondřejem Ježkem si budeme povídat přibližně úvodní dvě hodiny závodu. Dalším hostem vysílání bude moderátor a motoristický fanoušek Dalibor Gondík.

Béla En: „I když jde o poloviční vzdálenost oproti 24h Le Mans, jsem přesvědčen, že nás čeká plnohodnotně vzrušující závod. Tahle kratší vzdálenost navíc možná přijde vhod týmu Karla Haniky, který má z kratších závodů obvykle lepší výsledky. Ale nejen on, přežít dvanáctihodinovku je o dost snazší, než probdít noc, takže očekávám, že vpředu bude tentokrát větší množství týmů."

Třetím závodem MS bude 18. a 19. září čtyřiadvacetihodinovka Bol d´Or na Circuit Paul Ricard v Le Castellet. Dále se pojedou osmihodinovky v Suzuce a Oscherslebenu.


Vít Rosenbaum, Media:list, 16. 7. 2021; foto: Karel Hanika, Eurosport, Getty

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29125/hanika-a-filla-v-estorilu-jezek-ve-studiu-eurosportu/