More Than Sports TV i ze satelitu Astra 1N – jen via HbbTV
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 04.08.2021
Volně přijímatelnou televizní stanici More Than Sports TV (Více než sport TV), která zahájila vysílání dne 19. 6. 2021, lze přijímat i ze satelitu Astra 1N z orbitální pozice 19,2° východně. Předpokladem je však satelitní receiver s podporou HbbTV a internetové připojení, např. chytrá televize Smart-TV nebo set-top-box.


Abychom mohli tento program sledovat, je třeba stisknout červené tlačítko na dálkovém ovladači, což využijeme i pro další funkce HbbTV, jako např. u platformy Mediathek. V našem případě se na programové pozici zobrazí promo poskytovatele satelitních služeb Media Broadcast. Teprve aktivace red buttons/červeného tlačítka spustí aplikaci HbbTV nové stanice. Podle typu receiveru se kanál HbbTV spouští i automaticky.

Se zahájením vysílání nové televizní stanice je spojen dosavadní seriálový kanál eoTV Geschichte/ eoTV Historie. Mediální manažer Zeljko Karajica se společností SEH Sports & Entertainment Holding získal většinový podíl v dosavadní stanici eoTV, kterou v únoru 2020 převzala mediální skupina Motorvision Group. Motorvision Holding plánuje doplnit celodenní program More Than Sports TV jako u kanálu eoTV o různé přenosy, reportáže, dokumenty a klasiku z oblasti rallye, motocyklů a magazíny, např. Bike World (Svět kol), Biker Lifestyle (Životní styl motorkáře), Cars + Life (Automobily a život), Road Wars (Silniční války).


Parametry příjmu More Than Sports TV:

satelit: Astra 1N
orbitální pozice: 19,2° východně
transponder: č. 113
provider: Media Broadcast Satellite
kmitočet: 12.633 GHz
polarizace: horizontální
Symbol Rate: 22000 kSymb/s
FEC: 5/6
norma: DVB-S/QPSK; MPEG-2/SD - red buttons Media Broadcast promo


S využitím zdroje: Infosat.de, 3. 8. 2021, volně upraveno a doplněno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29160/more-than-sports-tv-i-ze-satelitu-astra-1n-jen-via-hbbtv/