Česká televize vydala procedurální a technické podmínky pro pořady kandidujících subjektů
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 07.08.2021
Česká televize začne vysílat spoty stran, hnutí a koalic kandidujících v podzimních volbách do Poslanecké sněmovny od 22. září. Objeví se na programech ČT1, ČT2 a ČT3. Česká televize je podle zákona povinna poskytnout všem subjektům zaregistrovaným do nadcházejících parlamentních voleb minimálně čtrnáct hodin vysílacího času, a to v době začínající šestnáct dnů a končící osmačtyřicet hodin před zahájením voleb.


Tento čas bude mezi kandidující strany, hnutí a koalice rozdělen rovným dílem. Každý může do vysílání dodat jeden spot o stopáži 30 sekund, nebo dva spoty o stopáži 30 sekund. Pokud budou dodány dva spoty, budou se na daném programu pravidelně střídat.

Bezplatně poskytnutý vysílací čas bude vyhrazen pro kandidující subjekty na programech ČT1, ČT2 a ČT3 v období od středy 22. září do středy 6. října do 14 hodin, přičemž pořadí spotů určí losování, jehož výsledky budou včas zveřejněny na webu ČT.

Procedurální a technické podmínky, kterými je třeba se při dodávání těchto pořadů řídit, zveřejnila ČT dnes. Jejich plné znění naleznete na tomto odkaze.

Hlavním bodem předvolebního vysílání České televize se tradičně stane série čtrnácti tematických debat s lídry krajských kandidátek všech relevantních politických sil. Jednotlivé debaty budou hostit studia České televize v Praze, Brně i v Ostravě. Seriál volebního vysílání završí těsně před volbami, ve středu 6. října, Superdebata hlavních představitelů kandidujících politických stran, hnutí a koalic.


Tiskové oddělení České televize, 6. 8. 2021

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29168/ceska-televize-vydala-proceduralni-a-technicke-podminky-pro-porady-kandidujicich-subjektu/