Rádio Kiss největším skokanem v poslechovosti
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 09.08.2021

Rádia zastupovaná Media Clubem potvrdila v aktuálních výsledcích poslechu Radioprojektu za první a druhé čtvrtletí letošního roku svou pozici. Jejich podíl na trhu se drží na 40,3 %. Nejvíce si oproti předchozím výsledkům Radioprojektu polepšilo Rádio Kiss – týdně si připsalo 79 000 nových posluchačů.


Jde o největší nárůst ze všech rádií na trhu. Radio United Broadcasting (RUB), tedy vlastněná rádia, mezi která Rádio Kiss patří, mají jako skupina historicky nejvyšší podíl na trhu – 14,26 %.

V týdenním poslechu se zvýšila poslechovost i dalším vlastněným rádiím ze skupiny RUB – nárůst zaznamenala rádia Beat, Country, Radio 1 a Signál. Rádio SPIN si drží stabilní posluchačskou základnu, týdně ho poslouchá 38 000 lidí.

„Oproti předchozím výstupům Radioprojektu z přelomu loňského a letošního roku přibylo skupině Radio United Broadcasting 164 000 neunikátních posluchačů v týdenní poslechovosti. Obzvlášť nás pak těší výsledky Rádia Kiss, které se díky nárůstu počtu posluchačů stalo pomyslným vítězem současných výsledků poslechovosti,“ říká Jan Čadek, obchodní ředitel divize rádií Media Clubu.

Celoplošná rádia Impuls a Evropa 2, která Media Club obchodně zastupuje, v aktuálních výsledcích Radioprojektu potvrdila svoje pozice. Impuls i nadále zůstává jedničkou mezi komerčními rádii na českém trhu, Evropa 2 si drží druhou příčku a s nárůstem 51 000 posluchačů týdně stabilizovala svou pozici na trhu.


Gabriela Semová | vedoucí korporátní a interní komunikace, FTV Prima, 6. 8. 2021

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29174/radio-kiss-nejvetsim-skokanem-v-poslechovosti/