Cincinnati Masters od 16. srpna na Eurosportu 2
Autor: Media:list/Eurosport CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 16.08.2021
Cincinnati Masters je prastarý turnaj, založen byl již v roce 1899 pod názvem Cincinnati Open a letos se hraje 120. ročník. Podle sponzora se turnaj oficiálně jmenuje Western & Southern Open a hraje se v Masonu na předměstí Cincinnati v Ohiu. Výjimkou byl loňský ročník, který byl přeložen do New Yorku s ohledem na omezení cestování kvůli pandemii covidu-19 před US Open.


Western & Southern Open je součástí seriálu ATP Masters 1000. Letošní ročník se hraje od 16. do 22. srpna na tvrdém povrchu v Lindner Family Tennis Center. Nasazenou jedničkou je světová dvojka Daniil Medveděv, dvojkou Stefanos Tsitsipas. Z nejlepší desítky ATP by se měli dále představit Alexander Zverev, Andrej Rubljov, Matteo Berrettini a Denis Shapovalov.

Rekordmanem turnaje je Roger Federer, který se radoval z prvenství 7x, naposledy v roce 2015. Poslední ročník vyhrál Novak Djoković, který v loňském finále porazil Milose Raonice a zopakoval svůj úspěch z roku 2018. Rafael Nadal vyhrál turnaj pouze jednou v roce 2013. Česká vlajka vlála nejvýše v roce 1982 zásluhou Ivana Lendla.

Eurosport bude z Western & Southern Open od pondělí 16. srpna na programu Eurosport 2 vysílat čtyři zápasy denně, obvykle od 17:00 hod. do nočních hodin. Finále je v programu 22. srpna od 22:30 hod. Všechny zápasy turnaje bude možné sledovat i na internetovém přehrávači Eurosport Player.


V roce 2021 vysílá Eurosport v ČR a na Slovensku všechny čtyři grandslamy – po Australian Open, French Open a Wimbledonu i US Open a nabídne na svém internetovém přehrávači všechny jejich zápasy dvouher i čtyřher živě nebo na vyžádání. Eurosport zároveň posílil své postavení ve světě tenisu, když uzavřel víceletou dohodu s ATP Tour pro ČR a Slovensko. Eurosport během roku představí mj. 9 turnajů ATP Masters 1000, 13 turnajů ATP 500 a v závěru sezóny také Nitto ATP Finals.


Zdroj: Eurosport.CZ, 15. 8. 2021, foto: Novak Djokovic na ATP Masters Cincinnati - Eurosport, Getty

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29185/cincinnati-masters-od-16-srpna-na-eurosportu-2/