Druhý turnaj o FedEx Cup na Eurosportu 2 od 26. do 29. srpna
Autor: Media:list/Eurosport , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 26.08.2021

FedEx Cup jsou tři eliminační turnaje. Na The Northern Trust startuje 125 hráčů, BMW Championship je pro 70 hráčů, a na závěrečném turnaji Tour Championship, kde se rozhoduje o vítězi FedEx Cupu, uvidíme po celá čtyři kola pouze 30 hráčů.


Na BMW Championship se představí světová elita včetně kompletní nejlepší desítky světového žebříčku: Jon Rahm, Dustin Johnson, Collin Morikawa, Xander Schauffele, Justin Thomas, Bryson DeChambeau, Louis Oosthuizen, Brooks Koepka, Patrick Cantlay, Harris English. Hraje se na západě USA v Caves Valley Golf Clubu v Baltimore, kam turnaj zavítá vůbec poprvé.

V loňském roce vyhrál BMW Championship Jon Rahm, ale v čele FedEx Cup Playoffs se již od The Northern Trust usadil Dustin Johnson a stal se celkovým vítězem. To znamená i mimořádné finanční ohodnocení – šampion FedEx Cupu bere prémii 15 milionů dolarů. Což odpovídá největší finanční prémii mezi individuálními sporty.

Živé vysílání BMW Championship začíná vzhledem k časovému posunu ve večerních hodinách ve čtvrtek 26. srpna ve 21:00 na programu Eurosport 2. Na diváky se těší komentátoři Dominik Kárník a Alan Babický.

Komentátor Dominik Kárník: „Závěr sezóny je každoročně kořením světového golfu. Touha zapsat se do historie předčí tu finanční, a hráči se vybičují k neskutečné hře. Taktická stránka golfu tím pádem vstupuje do dramatických zápletek boje o holé přežití v sezóně. Všech 70 hráčů zůstává v turnaji celá 4 kola a předem není nic ztraceno. Přidáme-li k tomu hřiště, se kterým hráči nemají zkušenosti, můžeme zažít překvapení, ale zcela jistě si užijeme mimořádnou podívanou.“

Poslední třetí turnaj FedEx Cup Playoffs – Tour Championship – se hraje od 2. do 5. září a opět ho uvidí diváci Eurosportu 2.


Vít Rosenbaum, Media:list, 26. 8. 2021; foto: Eurosport, Getty

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29200/druhy-turnaj-o-fedex-cup-na-eurosportu-2-od-26-do-29-srpna/