TV Markíza pripravuje sériu mimoriadnych relácií o návšteve pápeža Františka na Slovensku
Autor: TV Markíza , e-mail: info@markiza.sk Přidané: 10.09.2021
Slovensko čaká mimoriadna udalosť - návšteva hlavy katolíckej cirkvi, pápeža Františka. Televízia Markíza bude divákov sprevádzať počas celého programu Svätého Otca, od nedele 12. septembra do stredy 15. septembra 2021. Moderátorka Zlatica Švajdová Puškárová bude veľkú spravodajskú udalosť rozoberať s viacerými zaujímavými hosťami, najaktuálnejšie informácie budú prinášať aj Mimoriadne Televízne noviny.


„Na príchod pápeža sa redakcia spravodajstva pripravuje už niekoľko týždňov. Počas návštevy odvysielame tri mimoriadne relácie so zaujímavými hosťami, niekoľko krátkych Mimoriadnych Televíznych novín počas dňa a, samozrejme, budeme monitorovať celú cestu pápeža po Slovensku, ktorú divákom priblížime prostredníctvom reportáží a živých vstupov aj vo všetkých pravidelných spravodajských reláciách,“ priblížil šéfredaktor spravodajstva TV Markíza Tibor Mattyašovský.

Prvú mimoriadnu reláciu odvysiela TV Markíza v nedeľu, 12. septembra 2021, so začiatkom o 15:10 hod., hlavnou témou bude prílet pápeža Františka na Slovensko a jeho následný program. Moderátorka Zlatica Švajdová Puškárová v štúdiu privíta cirkevného analytika Imricha Gazdu a odborníčku na protokol a etiketu Katarínu Strýčkovú. Naživo sa tiež prihlási redaktor Ján Tribula, ktorý bude situáciu sledovať priamo na letisku v Bratislave.

V pondelok, 13. septembra 2021, odštartuje ráno o 08:25 hod. po Teleráne druhá mimoriadna relácia, ktorá sa bude venovať najmä oficiálnym stretnutiam pápeža Františka s prezidentkou Zuzanou Čaputovou a diplomatickým zborom. Moderátorka Zlatica Švajdová Puškárová sa okrem debaty s Imrichom Gazdom a Katarínou Strýčkovou naživo spojí s pražským arcibiskupom Dominikom Dukom. V živých vstupoch sa budú s aktuálnymi informáciami z prezidentského paláca hlásiť redaktori spravodajstva TV Markíza. Vo večerných Televíznych novinách o 19:00 hod. bude hosťom v štúdiu emeritný arcibiskup Róbert Bezák.

Rozlúčkovému ceremoniálu a následnému odletu pápeža Františka sa bude v stredu, 15. septembra 2021, so začiatkom od 13:00 hod. venovať záverečná tretia mimoriadna relácia s moderátorkou Zlaticou Švajdovou Puškárovou a jej hosťami Róbertom Bezákom a Katarínou Strýčkovou. Počas celého pobytu Svätého Otca na Slovensku bude TV Markíza zaraďovať do vysielania aj krátke Mimoriadne Televízne noviny, ktorými bude divákov sprevádzať Danica Nejedlá.

Téma už od začiatku septembra rezonuje aj vo vysielaní publicistických relácií Teleráno a Reflex, ktoré postupne zaraďujú do vysielania množstvo zaujímavých príspevkov. Poodhalia napríklad aj zákulisie príprav návštevy pápeža Františka na Slovensku a povenujú sa jeho osobe z rôznych uhlov pohľadu.

Návšteve Svätého Otca je venovaná aj špeciálna podsekcia na spravodajskom portáli TVnoviny.sk, ktorý bude taktiež kontinuálne pokrývať celý jeho program na Slovensku.

TV upútavka: https://youtu.be/jB8eYwNzw-s


Lukáš Kočišek, PR manažér, MARKÍZA - SLOVAKIA, 9. 9. 2021

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29223/tv-markiza-pripravuje-seriu-mimoriadnych-relacii-o-navsteve-papeza-frantiska-na-slovensku/