Finálový víkend US Open: Dosáhne Djoković na kalendářní grandslam?
Autor: Media:list/Eurosport , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 10.09.2021
Od pátku do neděle semifinále a finále dvouher mužů a žen i finále čtyřher. Již 30. srpna odstartovalo vysílání posledního grandslamu roku US Open. A předpoklady, že to bude – přes neúčast Rogera Federera, Rafaela Nadala a Sereny Williamsové – mimořádně zajímavý ročník, se potvrdily. Vždyť do semifinále dvouhry žen se probojovaly dvě teenagerky Emma Raducanová a Leylah Annie Fernandezová.


Předcházející tři grandslamy roku vyhrál Novak Djoković a stojí před příležitostí stát se druhým tenistou otevřené éry, který dokázal během roku vyhrát všechny čtyři grandslamy. Což by byla ojedinělá událost, to nedokázali ani jeho velcí rivalové Roger Federer a Rafael Nadal. Novak Djoković je nasazenou jedničkou a největším favoritem turnaje a v semifinále ho v pátek čeká loňský finalista Alexander Zverev. Pro německého tenistu bylo loňské finále prvním grandslamovým, ale prohrál ho s Dominicem Thiemem. V druhé polovině pavouka míří do finále nasazená dvojka Daniil Medveděv, jehož semifinálovým soupeřem bude v pátek Félix Auger-Aliassime. Všichni hráči velké trojky světového tenisu – Novak Djoković, Rafael Nadal a Roger Federer – mají na kontě rekordních 20 vítězných grandslamových titulů. Dosáhnout už v New Yorku na 21. titul může pouze srbský tenista. Dokáže to?

Závěrečný duel US Open, finále dvouhry mužů, bude komentovat – jak je v posledních grandslamech zvykem – Radek Barkman. Už před startem US Open jsme ho nutili tipovat: „Případný Djokovićův 21. titul bude doslova středobodem turnaje, vždyť tím by vyhrál i čtvrtý letošní grandslam. Vždy jsem říkal, že grandslamové turnaje, v nichž se hraje na tři vítězné sety, je jiný tenisový svět. V něm je Djoković téměř dokonalý. Srbského tenistu drží fantastická fyzička, on i jakoukoli pětisetovou dřinu vydrží, podporuje ho i psychická odolnost, přestože ho někdy vidíme ventilovat vztek. US Open je turnaj náchylný k překvapením, pokud mne nutíte k tipování, dobře… Djoković to nakonec nezvládne, nezdá se mi v absolutně stoprocentním rozpoložení, vzpomeňme, jak ho Zverev vyřadil na olympijských hrách.“


Program závěrečných kol US Open na Eurosportu:

10. 9. Eurosport 1 - 1:00 hod., semifinále dvouhry žen
10. 9. Eurosport 1 - 18:00 hod., finále čtyřhry mužů
10. 9. Eurosport 1 - 20:30 hod.., semifinále dvouhry mužů

11. 9. Eurosport 1 - 18:00 hod., finále smíšené čtyřhry
11. 9. Eurosport 1 - 21:30 hod., finále dvouhry žen

12. 9. Eurosport 1 - 19:00 hod., finále čtyřhry žen
12. 9. Eurosport 1 - 21:30 hod., finále dvouhry mužů


Zdroj: Vít Rosenbaum, Media:list a Eurosport.CZ, 10. 9. 2021, foto: Novak Djokovic na ATP - Eurosport, Getty

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29226/finalovy-vikend-us-open-dosahne-djokovi-na-kalendarni-grandslam/