Superdebatu České televize doprovodí poprvé v historii předvolebních diskuzí v Česku umělá inteligence
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 04.10.2021
Do předvolební Superdebaty pozvala Česká televize osm lídrů stran, hnutí a koalic. Vůbec poprvé v historii předvolebních televizních debat v Česku jim však bude otázky pokládat, kromě moderátorky Světlany Witowské, také umělá inteligence. Dvouhodinovou diskuzi z Právnické fakulty Univerzity Karlovy odvysílají přímým přenosem programy ČT1 a ČT24 ve středu 6. října od 20 hodin.


Kromě otázek položených umělou inteligencí, na jejímž rozvoji se podílí čeští vědci ve spolupráci s Filozofickou fakultou Univerzity Karlovy, bude hlavní moderátorka debaty Světlana Witowská diskutovat s hosty o zdražování potravin, daních, bydlení či klimatu. Chybět nebudou ani témata spojená s pandemií či zahraniční politikou.

„Virtuální moderátorka dostala k dispozici programy stran, hnutí a koalic týkající se budoucnosti a digitalizace, a také životopisy jednotlivých předsedů. Z nich vytvořila několik otázek, které sama položí hostům Superdebaty,“ vysvětluje zástupce šéfredaktora zpravodajství František Lutonský.

Superdebatu vysílá Česká televize z pražské právnické fakulty ve středu 6. října od osmi hodin večer.


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize, 4. 10. 2021

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29259/superdebatu-ceske-televize-doprovodi-poprve-v-historii-predvolebnich-diskuzi-v-cesku-umela-inteligence/