JOJ PLUS dnes oslavuje 13. narodeniny!
Autor: TV JOJ , e-mail: info@joj.sk Přidané: 05.10.2021
Mladšia televízia z portfólia JOJ Group oslavuje dnes, 5. októbra svoje trináste narodeniny. V roku 2008 štartovala pod názvom JOJ Plus, neskôr ju diváci poznali ako PLUSku a po redizajne v roku 2020 sa vrátila k svojmu rodnému menu. Najstaršia menšia stanica na slovenskom trhu sa aj návratom k pôvodnému názvu stáva ešte výraznejšou sestrou hlavného kanála TV JOJ.


PLUSka, ako všetci familiárne nazývame mladšiu stanicu z portfólia JOJ Group, začala vysielať v roku 2008 pod názvom JOJ PLUS a vstupovala na trh s cieľom osloviť staršie cieľové skupiny. Postupnou zmenou vysielacej štruktúry začalo jej programovú ponuku vyhľadávať stále viac mladšie a dynamické publikum. V rokoch 2011 až 2015 boli piliermi vysielacej štruktúry série CSI, ktoré boli mimoriadne obľúbené. Tri roky po štarte JOJ PLUS začala oslovovať oveľa mladších divákov seriálmi Simpsonovci a Futurama. V roku 2014 priniesla Pluska senzáciu: britský X Factor. Na obrazovky sa dostával 24 hodín po britskej premiére so slovenskými titulkami. O dva roky neskôr, v roku 2016 sa na PLUSke po prvýkrát objavil Oktagon - súboje slovenských a českých bojovníkov MMA, ktorí boli považovaní medzi svojimi fanúšikmi za hviezdy.

JOJ PLUS ostáva vo svojej konkurencii pravidelne najsledovanejšia s atraktívnymi večernými filmami, obľúbenou rodinnou šou Moja mama varí lepšie ako tvoja, stále rovnako žiadanými Profesionálmi či víkendovou ponukou s pôvodnými aj zahraničnými magazínmi a seriálmi. Už v najbližších týždňoch sa diváci JOJ PLUS môžu tešiť na večerné kinohity ako Marťan, Šakal, Top Gun, Súmrak i sériu Indiana Jones, kultové česko-slovenské klasiky Nevera po slovensky, Slovácko sa nesúdi, Copak je to za vojáka či Což takhle dát si špenát alebo vínnu trilógiu, ktorú tradične odštartuje Bouřlivé víno.

Už na záver októbra bude mať na JOJ PLUS tiež premiéru veľkolepý historický film Legenda o kráľovnej Tomiris, prekvapenia sa čoskoro dočkajú fanúšikovia legendárnych Geissenovcov, ktorí sa na obrazovky vrátia s novými časťami. Budúci rok zároveň na JOJ PLUS zamieri najnovší talentový spin-off Amerika má talent - AGT: Extreme. Na svoje si prídu aj milovníci populárnych doku-reality sérií, na ktorých čakajú úplne nové romanticky inšpiratívne Domy na brehu jazera, fascinujúce stavby vysnívaných domov za 100 dní aj novinka Lovci pokladov na aukciách či kanadská verzia svetovo známej Vojny skladov.

JOJ PLUS si počas trinástich rokov svojho vysielania udržuje svoju pozíciu na televíznom trhu. Za posledný rok je JOJ PLUS druhá najúspešnejšia malá stanica. Priemerný denný dosah v cieľovej skupine 12+ za obdobie 5. októbra 2020 – 4. októbra 2021 je 748-tisíc divákov. Najlepší výkon tohto roka dosiahla v cieľovej skupine 12+ 29. januára s programom Všetko čo má Ander rád (sledovanosť 3,7 %, spolu 173-tisíc divákov). Druhým najsledovanejším programom za uplynulé obdobie bol film Princezná a netvor, ktorý JOJ PLUS vysielala 1. januára 2021 (sledovanosť 3,6 %, 166-tisíc divákov). Top trojku uzatvára film Grizly z 29. novembra 2020, ktorý dosiahol sledovanosť 3,5 %, pozrelo si ho spolu 163-tisíc divákov.

Ďakujeme vám za vašu priazeň! Oslavujeme S VAMI!


Redakcia, 5. 10. 2021

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29265/joj-plus-dnes-oslavuje-13-narodeniny/