TV Nova a Dobrý anděl společně hledají nové anděly
Autor: TV Nova , e-mail: info@nova.cz Přidané: 20.10.2021
TV Nova letos již tradičně podporuje kampaň zaměřenou na hledání nových dobrých andělů. Opět se spojila s nadací Dobrý anděl s cílem pomoci rodinám, které se ocitly v tíživé životní situaci. Do společné kampaně se i letos zapojila Lucie Borhyová a Rey Koranteng. Oba moderátoři jsou dobrými anděly již od roku 2013.


Nadace Dobrý anděl pomáhá rodinám s vážným onemocněním pravidelnými měsíčními příspěvky a také osvětou. Ve spotech, které kampaň doprovázejí, se setkávají příjemci pomoci s dárci, kteří pravidelně přispívají. Natáčení spotů bylo plné emocí i právě proto, že se rodiny s dárci poprvé setkali před kamerou. TV Nova i Dobrý anděl doufají, že právě spoty pomůžou mezi diváky najít nové dobré anděly.

„Letos je to již 10 let, kdy dobří andělé pomáhají rodinám s dětmi, ve kterých se děti, nebo někdo z rodičů potýká s vážným onemocněním. Za tu dobu pomohli dobří andělé více než devíti tisícovkám takových rodin a každý měsíc v Nadaci přijímáme okolo 80-100 nových žádostí,“ říká Petr Sýkora, spoluzakladatel nadace Dobrý anděl. „Dobří andělé nám pomáhají v tom, že si můžeme dovolit pro malou už tak drahé rehabilitace. Bez jejich pomoci bychom se asi neobešli,“ uvádí tatínek malé Emmičky, která se potýká s míšní svalovou atrofií.

Lucie Borhyová, moderátorka Televizních novin TV Nova, dodává, co pro ni znamená být dobrým andělem: „Dobrým andělem jsem už 8 let. Měla jsem tak možnost nahlédnout do mnoha příběhů rodin, ve kterých se dítě, maminka nebo tatínek potýkají s vážným onemocněním. Vždycky mě překvapí jejich statečnost a odhodlání. Kdo z nás ví, jak by takovou situaci zvládal? Proto jsem opravdu ráda a vlastně mně samotné to dělá velkou radost, že mohu někomu, kdo to v životě nemá jednoduché, alespoň trochu pomoci. Je to úžasný pocit.“

„Je to už 8 let, co jsem se stal Dobrým andělem a s čistým svědomím mohu říci, že této pomoci a nadaci plně důvěřuji. Nejde jen o to, komu pomáhám, i když podat pomocnou ruku rodinám, kde se vyskytlo vážné onemocnění, mi dává smysl. Líbí se mi především, že na svém účtu mohu sledovat příběhy rodin, kterým jsem přispěl, a že můj příspěvek je jim odevzdán do posledního haléře. Tato transparentnost je pro mě důležitá,“ doplňuje Rey Koranteng, moderátor Televizních novin TV Nova.

Až do konce prosince uvidí diváci na obrazovkách nejen spoty, ale také reportáže s rodinami, které nadace napřímo podporuje. A to vždy v neděli ve večerních Televizních novinách. Společně se spoty byl natočen krátký dokument, který budou mít diváci možnost zhlédnout na obrazovkách TV Nova v pořadu Volejte Novu a ve Snídani s Novou. „Dobrých andělů není nikdy dost. Proto jsme rádi, že i letos se televize Nova rozhodla podpořit rodiny televizní kampaní, která vždy inspiruje řadu našich diváků k pomoci. My si jich za to vážíme,“ dodává na závěr dokumentu Hana de Goeij, vedoucí oddělení CSR, TV Nova.


Aneta Kožuszniková, PR TV Nova, 18. 10. 2021

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29292/tv-nova-a-dobry-andel-spolecne-hledaji-nove-andely/