Wir24 TV HD z družice Astra 1N
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 05.11.2021
Nový německý televizní kanál s názvem Wir24 TV (My24 TV) zahájil zkušební vysílání s propagační smyčkou na satelitu Astra 1N na orbitální pozici 19,2° východně. Řádné vysílání bude zahájeno během několika dní. Protože se prozatím vysílá ve formátu HbbTV, pro příjem je třeba vedle satelitního receiveru přijímač s podporou HbbTV a rychlé internetové připojení.


Po zvolení na dálkovém ovladači kanál - prostřednictvím HbbTV - automaticky zahájí vysílání ve formátu H.264 MPEG a ve vysokém rozlišení (HD). Pokud je v přijímacím přístroji aktivována funkce HbbTV, dojde k automatickému přepojení na příslušnou verzi HbbTV. Pro diváky bez možnosti příjmu HbbTV je plánováno v budoucnosti i lineární satelitní vysílání, nejprve ve formátu SD, uvedl pro server Infosat/Infodigital pan Achim Holzmann, generální ředitel společnosti wir24media s r. o.

Podle informací z internetu kanál Wir24 TV bude produkovat společnost Wir24Media s r. o., se sídlem ve městě Bad Liebenstein, místní části Schweina/Durynsko. Podle vlastních informací nová stanice nabídne plnoformátový program, programové schéma bude zahrnovat talkshow, hrané filmy s tématikou gastronomie a herních show, dokumenty, pořady s nabídkami produktů včetně telefonických komentářů diváků (call-In) a zábavné pořady. Jsou navíc plánovány i týdenní relace o technických produktech, uvedl pan Achim Holzmann pro server Infosat/Infodigital. Pan Christian Maas, známější jako Dr. Dish (Dr. Talíř) tak poskytne vysílací blok na pozici pro svůj technický televizní program, řekl pan Holzmann. Technický kanál ukončil satelitní vysílání v lednu 2017 a v červenci 2017 opět zahájil vysílání prostřednictvím internetové televize.

Podle vlastních informací televize Wir24 TV by se chtěla vyvinout jako stanice pro dobrou náladu v Německu. Přitom stanici budou podporovat prominentní hvězdy a umělci z oblasti rozhlasu, televize a sociálních médií. V televizních pořadech stanice bude zaručen široký sortiment produktů, které bude možné najít v internetovém obchodu stanice (online-shop).

Podle internetové stránky Wir24 Media je plánováno šíření signálu pro asi 30 miliónů domácností v Německu, Rakousku a Švýcarsku v kabelových sítích (DVB-C), na satelitu Astra 1N na orbitální pozici 19,2° východně (DVB-S), v platformě DVB-IP a ve společných televizních anténách. Později je plánováno i šíření na satelitu Hot Bird 13 na orbitální pozici 13° východně, uvedl mluvčí stanice pro server Infosat/Infodigital.


Parametry příjmu ve formátu HbbTV:

družice: Astra 1N
orbitální pozice: 19,2° východně
transponder: č. 113
provider: Media Broadcast Satellite
kmitočet: 12,633 GHz
polarizace: horizontální
Symbol Rate: 22000 kSymb/s
FEC: 5/6.


S využitím zdroje: Infosat.de, 4. 11. 2021, volně upraveno a doplněno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29327/wir24-tv-hd-z-druzice-astra-1n/