31. ročník Adventních koncertů České televize
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 06.11.2021
Adventní koncerty České televize pomáhají potřebným už 31 let. Jsou jednou z nejstarších veřejných sbírek u nás a pomáhají realizovat projekty neziskovým organizacím ze všech koutů České republiky. Od svého vzniku podpořily již 124 neziskových organizací, které si na jednotlivé projekty rozdělily více než 235 milionů korun.


I v letošním předvánočním čase podpoří veřejná sbírka čtyři neziskové organizace. S představením jejich činnosti pomohou osobnosti známé z obrazovky ČT Pavel Karas, Daniel Stach, Jana Peroutková a Barbora Černošková. Diváky letošním ročníkem provede tradiční moderátorská dvojice Ester Janečková a Jan Potměšil. V jednotlivých nedělních podvečerech vystoupí mimo jiné Iva Bittová, Petr Bende, Čechomor a sbor Cancioneta Praga.

Loňský ročník byl rekordní výši výtěžku – na dobročinné projekty diváci přispěli částkou téměř 18 milionů Kč. Jaké organizace mohou podpořit letos? První je Domov sv. Anežky z Týna nad Vltavou, který zaměstnává dospělé osoby s mentálním a kombinovaným postižením. Druhou podpořenou je Hospic sv. Jiří poskytující mobilní hospicovou péči v Karlovarském a Plzeňském kraji. Třetí koncert bude věnovaný táborské Kaňce provozující osobní asistenci, denní stacionář a ranou péči pro zdravotně a kombinovaně postižené děti. Závěrečný koncert představí Mezinárodní vězeňské společenství pomáhající dětem odsouzených rodičů.

I letos mají diváci možnost přispět více způsoby – na transparentní účet Adventních koncertů ČT (692 692 692 / 0800), zasláním dárcovské DMS zprávy (ve tvaru DMS ADVENT 30, DMS ADVENT 60, DMS ADVENT 90), darem online na portálu www.darujspravne.cz nebo v průběhu jednotlivých přenosů prostřednictvím call centra.


Koncerty odvysílá ČT1 vždy od 17:30 v následujících termínech:

28. 11. 2021, Břevnovský klášter – Tereziánský sál, Domov sv. Anežky, o.p.s., patron Pavel Karas
5. 12. 2021, Loreta, Hospic sv. Jiří, o.p.s., patron Daniel Stach
12. 12. 2021, Vyšehrad, Kaňka, o.p.s., patronka Jana Peroutková
19. 12. 2021, Strahovský klášter, Mezinárodní vězeňské společenství, z.s., patronka Barbora Černošková


Marie Havlová, redaktorka, Česká televize, 5. 11. 2021

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29328/31-rocnik-adventnich-koncertu-ceske-televize/