Zpravodajství České televize dnes přechází na nový formát 16:9.
Autor: PR Press ČT24 , e-mail: info@ct24.cz Přidané: 01.09.2008
Zpravodajství České televize přechází na nový formát 16:9. Lepší obraz není jedinou novinkou, kterou Česká televize připravila. Prvními pořady vysílanými v tomto formátu bylo dnešní Studio 6 a Studio 6 II, jenž se vysílaly ráno na ČT1 a ČT24. Dobré ráno, nově kompletně v lifestylovém duchu, se přestěhovalo na ČT2.


Zpravodajství České televize přichystalo od září řadu novinek

Ranní vysílání má od dnešního dne novou podobu, pohodové Dobré ráno s Českou televizí je na Dvojce a zpravodajské Studio 6 na Jedničce a Čtyřiadvacítce. Informačně nabité Studio 6 na Jedničce vzešlo z pražské redakce zpravodajství, Studio 6 se vysílá z původních prostor, které ovšem během prázdnin prošly náročnou rekonstrukcí. Nový je celý světelný park i interiér studia. "Studio 6 je tady pro ty diváky, které zajímá vývoj u nás i ve světě a kteří chtějí předvídat, jaké důsledky ty události mohou mít," vysvětluje vedoucí ranního vysílání Angelika Bazalová.

Nový širokoúhlý formát se týká celé stanice ČT24 i zpravodajských relací, nepřecházejí na něj jen dva pořady - Před 25 lety a Archiv ČT24. I ty budou ale přizpůsobeny širokoúhlému formátu, a nedojde tak k deformaci starých archivních záběrů.

Česká televize včas informovala kabelové operátory o nadcházející změně, aby mohli nastavit příjem signálu tak, že obraz nebude zkreslen. Majitelé set-top boxů si musí v menu přístroje nastavit správné parametry, pro klasické vysílání 4:3 upraví Česká televize vysílání tak, aby k obrazové deformaci nedošlo.


PR Press ČT24, www.ct24.cz

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2936/zpravodajstvi-ceske-televize-dnes-prechazi-na-novy-format-16-9/