Vítězem nezávislého čtenářského „slepého testu“ OLED televizorů se stal Philips
Autor: PRAM/TP Vision , e-mail: info@pram.cz Přidané: 25.11.2021
Odborní čtenáři předního britského webu AV Forums zvolili televizor Philips OLED+936 vítězem speciálního testu televizorů čtyř výrobců o nejlepší OLED televizor. Hodnocení se konalo v ikonickém studiu 2 v legendárních studiích Abbey Road. Hlasování se zúčastnilo 27 členů AV Fora, kteří přímo porovnávali technologie zpracování obrazu čtyř hlavních výrobců televizorů.


Všechny čtyři 65" televizory používaly nejnovější špičkový panel OLED z roku 2021. Jednalo se konkrétně o modely Philips OLED+936, Sony AF90J, Panasonic HZ2000 a LG G1.

Všechny čtyři modely byly zakoupeny v běžném maloobchodě a byly pečlivě zamaskovány, takže nikdo z 27 čtenářů AV Fora nemohl vědět, pro který model hlasuje. Tím organizátoři dosáhli spravedlivého a neutrálního výsledku bez jakýchkoli předsudků.

Pro zajištění rovných podmínek byly všechny čtyři modely nezávisle na sobě kalibrovány na stejný standard odborným redakčním týmem AV Forums. Tím pořadatelé účinně minimalizovali funkce zpracování televizoru a umožnili zvýraznit technologické rozdíly na základní úrovni mezi značkami.

Čtenáři zhlédli sadu 11 klipů v kalibrovaném režimu a poté v režimu Živý/Dynamický, přičemž každá sada klipů byla promítnuta dvakrát. Čtenáři byli po první sadě vyzváni, aby změnili svou polohu sezení, aby se minimalizoval vliv pozorovacích úhlů.


Výsledek z kalibrované části ukázal, že většina čtenářů (28 %) zvolila možnost „bez preferencí“, přičemž skóre všech čtyř modelů bylo podobné:

- bez preference 28 %

- LG G1 26 %

- Panasonic JZ2000 24 %

- Philips OLED+936 18 %

- Sony A90J 4 %


Poté byly televizoru přepnuty do režimu Živý nebo Dynamický, což je režim, který každý výrobce používá k demonstraci nejlepšího výkonu svého modelu pro zpracování obrazové kvality a který umožňuje přímé srovnání technologií obrazové kvality každého výrobce.

Výsledky v režimu Živý/Dynamický byl ovšem daleko jednoznačnější. Celých 53 % hodnotících hlasovalo pro Philips OLED+ 936, který tak vyhrál s velkým náskokem na druhý Panasonic s 22 %:

- Philips OLED+936 53 %

- Panasonic JZ2000 22 %

- bez preference 12 %

- LG G1 9 %

- Sony A90J 4 %


Kombinovaný výsledek znamenal vítězství pro Philips s 36 %.
Panasonic skončil opět na druhém místě s 23 %.


Redaktor Phil Hinton jménem AV Forums řekl: „Těší nás, že si Philips opět vybral členy AV Forums jako publikum pro svůj třetí britský slepý test OLED televizorů. Všichni účastníci si akci nesmírně užili. Těší nás odvaha, s kterou je výrobce ochoten veřejně provést takový spravedlivý test s modely, které jsme nezávisle kalibrovali. Všechny čtyři televizory jsou vynikající, ale výsledky tohoto večera ukázaly, že se čtenářům nejvíce líbil 65OLED+936.“

Danny Tack, ředitel pro produktovou strategii a plánování televizorů Philips, k výsledkům testu uvedl: „Tento souboj byl obzvláště zajímavý, protože všechny čtyři televizory představují to nejlepší na trhu, což činí vítězství společnosti Philips ještě cennějším. Nyní jsme již pětkrát zvítězili v soutěži OLED naslepo, a to jak ve Velké Británii, tak v Německu a Nizozemsku. Jsme velmi hrdí na to, že každé publikum jasně vidělo převahu našeho obrazového procesoru P5.“


O společnosti TP Vision

TP Vision Europe B.V. (TP Vision) je společnost registrovaná v Nizozemsku se sídlem v Amsterdamu. Stoprocentním vlastníkem společnosti TP Vision je skupina TPV Technology Limited (TPV), světový lídr ve výrobě monitorů a televizorů.

Společnost TP Vision je klíčovým hráčem v oblasti spotřební elektroniky zaměřeným na audiovizuální zábavu. TP Vision se zaměřuje na vývoj, výrobu a marketing televizorů Philips v Evropě, Rusku, na Středním Východě, Jižní Americe, Indii a vybraných státech Asie a Tichomoří a na audio produkty pod

značkou Koninklijke Philips po celém světě. V TP Vision spojujeme silnou značku Philips s vlastním produktovým vývojem a tvorbou designu, obchodní strategií a průmyslovými zkušenostmi TPV. Naší vizí je vytvářet produkty, které spotřebitelům poskytnou prvotřídní zvukový i vizuální zážitek.


Sledujte nás na sociálních sítích:

Facebook: https://www.facebook.com/PhilipsTVCzech
Twitter: https://twitter.com/tpvision
YouTube: https://www.youtube.com/TPVisionCorporate
Instagram: https://instagram.com/philipstvs


Jiří Kroulík, Account Director, PRAM Consulting
Jolana Poláková Marcom, PR & Event Manager, CEE TP Vision


 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29363/vitezem-nezavisleho-ctenarskeho-slepeho-testu-oled-televizoru-se-stal-philips/