Přímé přenosy F3 Euro Series s českou účastí a nový magazín v programu SPORT 5
Autor: PR Press SPORT 5 , e-mail: info@sport5.cz Přidané: 03.09.2008
O víkendu 20. až 21. září SPORT 5 odvysílá sérii přímých přenosů z Barcelony, kde bude v rámci F3 Euro Series startovat český pilot Erik Janiš. Počínaje druhou polovinou září najde v programovém schématu SPORT 5, prvního českého televizního kanálu zaměřeného výhradně na motoristický sport a motorismus, své místo nový magazín Motorvision.


Sérii přímých přenosů z barcelonského Circuit de Catalunya zahájí SPORT 5 v sobotu 20. září v 11:40 hodin vysíláním 15. závodu F3 Euro Series, kterého se v barvách stáje ASL - Team Mücke Motosport účastní český jezdec Erik Janiš, aktuálně třetí muž hodnocení nováčků šampionátu. V 13:30 hodin pak začne přímý přenos kvalifikace 9. závodu mistrovství německých cestovních vozů (DTM). V neděli 21. září v 9:35 hodin bude klání v sérii formule 3 v Barceloně pokračovat 16. závodem a SPORT 5 jej opět nabídne v přímém přenosu. V 13:45 pak dostane ve vysílání SPORT 5 znovu prostor seriál DTM a jeho 9. závod. Tento ucelený blok přímých přenosů z Barcelony v 15:55 uzavře závod Porsche Carrera Cupu.

Tím ale živé vysílání SPORT 5 o víkendu 20. až 21. září neskončí. V neděli ve 20:15 hodin totiž začne přímý přenos 28. závodu série NASCAR, tentokrát z oválu v Doveru.

Novinkou v programu SPORT 5 je v 38. kalendářním týdnu pořad Motorvision. Magazín, věnující se automobilismu z různých úhlů pohledu, který je do vysílání SPORT 5 poprvé zařazen v úterý 16. září od 18.10 hodin a představeno v něm bude mimo jiné francouzské sportovní kupé Peugeot 308 RCZ nebo sedmimístný vůz z produkce Volkswagenu, Routan. Uvidíte také, jak designérský ateliér Faurecia vtělil své futuristické vize do interiéru staré Tatry, nebo se dozvíte historii dieselového motoru, jehož vynálezce Rudolf Diesel se narodil před 150 lety.

I v 38. týdnu jsou v programu SPORT 5 zařazeny tituly, které se ve vysílání SPORT 5 objevují již od začátku září. MotorTip vysílaný 15. září od 17:10 hodin, který zahájí sestřih ze zlínské Barum Rally, mimo jiné zmapuje úspěšné tažení Davida Vršeckého a týmu Buggyra letošním evropským šampionátem a ohlédne se také za úspěchy Jiřího Mičánka jun. v belgickém dílu Porsche Super Sport Cupu a českých posádek v nedávné Baja Hungaria. Další MotorTip je do programu SPORT 5 zařazen v pátek 19. září od 18:10 hodin a mimo jiné zrekapituluje nejúspěšnější truckerský víkend českého týmu Buggyra v domácím závodě v Mostě a přinese reportáže ze závodů FIA GT v Brně nebo trucktrialu v Drnovicích u Boskovic.

Do pořadu O čem se mluví přijali pozvání na čtvrtek 18. září od 18:10 hodin novopečení mistři České republiky v rally Roman Kresta a Petr Gross, aby se ohlédli za letošní soutěžní sezónou.

V programovém menu 38. kalendářního týdne jsou připraveny ještě další dvě chuťovky z typicky amerických závodů. O posledním srpnovém víkendu se na novém americkém okruhu New Jersey Motorsports Park uskutečnil předposlední závod série Grand-Am, který překvapivě nejlépe zvládli piloti týmu Michael Shank Racing Ford Riley Oswaldo Negri a Mark Patterson. Záznam ze 14. závodu Grand-Am má SPORT 5 ve svém programu zařazen ve středu 17. září od 17:10 hodin.

O tomtéž víkendu se závodilo také v Detroitu, kde se odehrál 9. závod American Le Mans Series. Vítěz závodu, tým Intersport Racing s Lolou B06/10-AER tu velmi překvapivě povolil smrtící sevření Audi, které vládlo kategorii LMP1 dlouhých třicet závodů. Úspěšná série Audi, trvající od závodu v Sebringu 2006, přitom mohla pokračovat i po detroitském klání, kdyby No. 1 Audi R10 TDI prošlo závěrečnou technickou kontrolou. Jenže se tak nestalo kvůli nižší než minimální váze vozu a z premiérového triumfu v kategorii LMP1 se mohl radovat Intersport Racing s jezdci Jon a Clint Fieldovi a Richard Barry. Záznam závodu je do vysílání SPORT 5 zařazen ve středu 17. září od 18:10 hodin.

Kódovaný program SPORT 5 je distribuován na novém transponderu satelitu ASTRA 1E, na orbitální pozici 23,5 st. vých., frq. 11,876 H, SR 27500, FEC ¾ a přístup k němu je možný přes karty Trade and Technology v České republice a Sky Link na Slovensku. SPORT 5 je také přístupný abonentům UPC na kabelových sítích v ČR, v sítích Moravianet operátora SELF servis Brno, dále v sítích operátorů MATTES AD ve Frýdku-Místku, HDD Praha, Kabel servis Praha, J.Ouda v Klášterci nad Ohří, PODA Ostrava, STARNET České Budějovice a Planet A Praha.


PR Press SPOORT 5, Zuzana Havelková, BPA sport marketing, 3. 9. 2008



 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2938/prime-prenosy-f3-euro-series-s-ceskou-ucasti-a-novy-magazin-v-programu-sport-5/