Show Jana Krause – 8. 12. 2021
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 04.12.2021

Herec Petr Čtvrtníček, cukrářka Mirka van Gils Slavíková a odborník na udržitelnou mobilitu Jan Macek se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 8. prosince ve 21.35 hod. na Primě.


Petr Čtvrtníček – od devadesátých let jeden z nejoblíbenějších herců u nás. Za jeho popularitu může především porevoluční televizní fenomén, satirická show Česká soda. „Devadesátá léta tomuhle vlastně přála, protože my jsme byli, marná sláva, jediní, poněvadž nebyl internet ani nic jiného tady nebylo. Já bych byl bez České sody třeba pětkrát rozvedenej alkoholik na nějaké oblasti, kde bych hrál ty podřadné role, a vidíte, jsem na výsluní. Kdo z vás to má! Vůbec si nestěžuju, byly to krásný léta a takovým partyzánským způsobem jsme se chopili každého politika, každého tématu a bylo to fajn,“ vzpomíná Petr. Kromě humoru a herectví v angažmá Divadla Na zábradlí se věnuje hudbě, ať už s uskupením Buzerant nebo s kapelou složenou z vězňů, kterým tak pomáhá v resocializaci. Má vášeň pro lodě a nejnověji se stal uzenářem. Uzeniny nejen sám vyrábí a upravuje, ale i originálním způsobem nabízí zájemcům. A své pojízdné uzenářství Petr předvede i v Show Jana Krause.


Mirka van Gils Slavíková – cukrářka, která si získala značnou diváckou oblibu jako porotkyně show o pečení sladkostí. I ti, kteří neznají její jméno, vědí, že to je ,ta s růžovou hlavou’. Mirčina kariéra je ovšem mnohem delší, a především závratná – získala francouzský titul Profesor cukrářského umění, zvítězila na cukrářských olympiádách, ve Velké ceně Paříže, a dostala se tak mezi evropskou cukrářskou elitu. Na jejích výtvorech si pochutnali dokonce i japonský premiér či poslední představitel Jamese Bonda Daniel Craig. Mirka, která žije střídavě v Česku a v Holandsku, říká, že její profese jí je vášní, láskou, hobby i nejvěrnějším životním partnerem. A sympaticky v době bez lepku, tuku, cukru a kalorií dodává: „Můj názor je, že pokud nemáme zdravotní potíže, tak máme jíst všechno, jsme všežravci. Samozřejmě je důležité se nepřejídat – rozmazlete se malým dokonalým soustem, a ne půlkou dortu,“ radí.


Jan Macek – profesor ČVUT a zakladatel Centra vozidel udržitelné mobility. Evropská komise chce od roku 2035 zakázat prodej a výrobu aut s benzinovým či naftovým pohonem. Proti tomu se postavila část odborníků, kromě jiných i Jan Macek. Formou otevřeného dopisu podepsali výzvu proti postupu EU, neboť se podle nich až příliš zaměřila na prosazování elektromobility jako jediné ,správné’ cesty. „Ten dopis v jádru říká, že složitá situace, ve které dnes jsme, vyžaduje, aby se ke snižování emisí skleníkových plynů používalo více cest, aby se ideologicky nediktovala jediná cesta. A zrovna elektromobilita není černobílá věc, vyloženě dobře, nebo špatně. Je nesporně velice užitečná především pro dopravu po městě. Ve městě je elektromobil zajímavý: pro dojíždění do práce, jízdy v rozsahu 50–60 kilometrů, což je akční rádius, v němž vystačí poměrně malá baterie. Kromě toho elektromobily snižují úroveň lokálně škodlivých emisí, hlavně nespálené uhlovodíky, které vznikají předtím, než se spalovací motor zahřeje. Jenže celý ten proces výběru nejlepší varianty bezemisního auta není ani zdaleka hotov. Elektromobil je kvůli ceně baterie stále podstatně dražší, u malých aut to nebude daleko od dvojnásobku ceny adekvátního vozidla. U velkých aut, která jsou obecně dražší a těžší, se vyšší váha baterie a prostor i cena schovají do celkových vyšších nákladů,“ říká profesor Macek.


Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 8. prosince ve 21.35 hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.

Kraus je COOL – reprízy oblíbené show můžete sledovat také každé úterý ve 21.25 hod. na Prima COOL.


Filip Budák, Marketingový a PR konzultant, SOLOOTIONS powered by FTV Prima, 3. 12. 2021

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29381/show-jana-krause-8-12-2021/