TV Nova představuje nový kriminální seriál Odznak Vysočina
Autor: TV Nova , e-mail: info@nova.cz Přidané: 17.12.2021
TV Nova představuje zbrusu nový kriminální seriál, do jehož názvu se dostalo i prostředí, v němž se odehrává – Odznak Vysočina. Na obrazovkách se objeví už 4. ledna. Tým vyšetřovatelů vede zkušená policistka Dana Skálova (Monika Hilmerová), které sekunduje její mladší kolegyně Kateřina Vlčková (Simona Zmrzlá). Ty doplňuje svérázné trio sestávající z problémového drsňáka Petra Bacha (Martin Hofmann), bývalého lékaře Karla Šmída (Michal Suchánek) a policejního nováčka Vaška Kociána (Patrik Děrgel). Režie se ujali Pavel Soukup a Andy Fehu.


Policejní stanice vyšetřovacího týmu v seriálu Odznak Vysočina je umístěna do malebného fiktivního městečka Veselá na Vysočině, která kromě krásné přírody nabízí divákům i své drsné stránky. Příroda se tak vlastně stává jedním z hlavních hrdinů celého dění. „Krajina je pro naše příběhy velmi důležitá, příroda a prostředí je odrazem našich postav, takže obojí hrálo velkou roli už ve scénářích. Lokace se tedy hledaly na základě scénáře, tak aby měly atmosféru a seděly k napínavým zápletkám. Museli jsme projíždět Vysočinu ze všech stran a hledat. Ale protože je Vysočina opravdu krásná a různorodá, podařilo se nám najít skvělá místa,“ láká diváky Vratislav Šlajer, producent seriálu. Štábu jako hlavní lokace posloužila Ledeč nad Sázavou, ale natáčelo se například i v Koutech, Melechově, Lipnici nad Sázavou nebo ve Zbýšově.


Dana Skálová (Monika Hilmerová) je zkušená policistka, vlídná šéfová celého týmu. Rozumí lidem a vždycky se snaží pomoct. Nerada se nechává omezovat pravidly a zvyklostmi. Žije tak trochu v chaosu, neřeší papírování a občas chodí pozdě, její práce je ale pro ni vždy na prvním místě.

Kateřina Vlčková (Simona Zmrzlá) se do Veselé přistěhovala z Brns, je vdaná a vrací se do práce po mateřské dovolené. Na rozdíl od Dany je velice pedantická, ctí pravidla, miluje pořádek a systém. Neustále si doplňuje vzdělání, studuje nové metody a postupy.

Petr Bach (Martin Hofmann) je typický průšvihář, pro ránu nejde daleko, v terénu je jako ryba ve vodě, umí skvěle střílet a je fanoušek do aut. Je tak cynický, vtipný, a z více důvodů je ne vždy pro jeho šéfovou snadné ho nějak zvládnout.

Karel Šmíd (Michal Suchánek) je bývalý obvodní lékař, kterého život připravil o všechny iluze, a proto nastoupil k policii a udělal z něj samotáře. K problémům přistupuje zodpovědně, ale nemá rád zbytečnou byrokracii a tabulky. Díky svým znalostem biologie a anatomie je velmi platným členem týmu.

Vašek Kocián (Patrik Děrgel), oblíbenec všech, s policejní prací teprve začíná. Působí důvěryhodně a klidně, lidé se mu proto nebojí svěřovat. Je bývalý skaut a má pevně nastavené morální hodnoty. Jako chlapec z dobré rodiny si poprvé v životě musí vybojovat své místo na slunci.

Další důležitou postavou seriálu je i Julie Maxová (Martina Jindrová), která vyrůstala v dětském domově, po jehož opuštění se vrátila zpět do Veselé, kde zdědila domek. Pracuje na benzínové pumpě a je svým tragickým osudem svázaná právě s Danou Skálovou.

„Podařilo se nám dát dohromady skvělou hereckou sestavu, výborně se doplňují a mají společnou chemii. To je velká zásluha castingové režisérky Madly Zachariášové. Obsazování trvalo dlouho, hodně jsme zkoušeli a hledali. Nakonec jsme neobsazovali jednotlivé postavy, ale celý tým, herci si museli sedět, museli si důvěřovat. To se myslím povedlo. Každý z naších hrdinů je jiný, ale vzájemně se doplňují. A věřím, že divákům s nimi bude dobře,“ dodává Vratislav Šlajer.


Odznak Vysočina

Producent: Vratislav Šlajer, Bionaut
Koncepce seriálu: Vratislav Šlajer, Petr Koubek
Režie: Pavel Soukup a Andy Fehu
Scénář: Petr Koubek, Lucie Vaňková, Štefan Titka, Marta Fenclová a Eva Taubrová
Kreativní producent za TV Nova: Iva Jestřábová
Hudba: Jiří Hájek

Na seriál Odznak Vysočina se mohou diváci těšit každý týden od 4. ledna 2022, od 20:20 hod.


Michaela Třísková, PR Produkční, TV Nova, 16. 12. 2021

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29401/tv-nova-predstavuje-novy-kriminalni-serial-odznak-vysocina/