Vrcholná sezóna DTM 1995 ve vysílání SPORT 5
Autor: PR Press SPORT 5 , e-mail: info@sport5.cz Přidané: 10.09.2008
Středa, 10. září 2008. Každý den celkem čtyřikrát servíruje SPORT 5 historické záznamy podniků DTM z jeho vrcholného období, sezón 1994 a 1995. A kromě DTM opanují vysílání prvního televizního kanálu zaměřeného výhradně na motoristický sport a motorismus trucky, ale i cestovní a sportovní vozy.


Už v letech 1993 a 1994 DTM expandovalo do Velké Británie a v roce 1995 jeho cesta k tomu, aby se stalo mezinárodní sérií, pokračovala. Paralelně k DTM byl vytvořen seriál International Touring Car (ITC) zahrnující závody v Itálii, Finsku, Velké Británii, Portugalsku a Francii. Jezdec Mercedesu, Bernd Schneider, dominoval celé sezóně a podle očekávání získal oba tituly. Vzrušující sezónu z vrcholného období DTM rekapituluje SPORT 5 každý všední den od 9:10 hodin s reprízou v 16:10 hodin (v pátek 26. září v 17:10 hodin) a o víkendu od 9:00 hodin.

V týdnu od 22. do 29. září zahájí premiérová vysílání SPORT 5 ze závodních okruhů sestřih šestého podniku FIA European Truck Racing ze severočeského Mostu. Týmu Buggyra International Racing System a Davidu Vršeckému se tu podařil nevídaný kousek, když spolu s týmovým kolegou Markusem Bösigerem absolvovali volné tréninky, warm-up, měřené tréninky i pohárové závody bez porážky a vytvořili tak vlastně nepřekonatelný truckový rekord. Vršecký po mosteckém klání navýšil svůj náskok na čele šampionátu a před poslední třetinou sezóny je favoritem na zisk mistrovského titulu. Záznam šestého závodu FIA European Truck Racing odvysílá SPORT 5 v úterý 23. září v 17:10 hodin.

Navzdory nepřízni počasí sledovalo tři předposlední závody letošního šampionátu britských cestovních vozů BTCC na okruhu v Silverstonu 27 000 diváků. O dramatický průběh závodu se postarali tři vítězové Jason Plato, Fabricio Giovanardi a Mat Jackson, přičemž jak Giovanardi, tak Plato mohou být na konci září v Brands Hatch korunováni šampióny. Záznam mokrého závodu ze Silverstonu můžete sledovat ve středu 24. září v 18:10 hodin.

V následujících hodinách vystřídají cestovní vozy ve vysílání SPORT 5 vozy sportovní. Ve středu 24. září v 19:40 hodin je do programu zařazen záznam čtyřiadvacetihodinového závodu na okruhu v Zolderu, který se jel v rámci série belgických sportovních vozů Belgian GT.

Své místo mají v programu SPORT 5 i v týdnu od 22. do 24. září magazíny, které již ve vysílání tohoto motoristického kanálu více či méně zdomácněly: Motorvision, O čem se mluví a Automag.

Jak se již stalo pravidlem, vysílání SPORT 5 uzavře i v předposledním zářijovém týdnu přímý přenos podniku NASCAR. 29. závod série se odehraje na americkém oválu Kansas Speedway.


Kódovaný program SPORT 5 je distribuován na novém transponderu satelitu ASTRA 1E, na orbitální pozici 23,5 st. vých., frq. 11,876 H, SR 27500, FEC 3/4 a přístup k němu je možný přes karty Trade and Technology v České republice a Sky Link na Slovensku. SPORT 5 je také přístupný abonentům UPC na kabelových sítích v ČR, v sítích Moravianet operátora SELF servis Brno, dále v sítích operátorů MATTES AD ve Frýdku-Místku, HDD Praha, Kabel servis Praha, J.Ouda v Klášterci nad Ohří, PODA Ostrava, STARNET České Budějovice a Planet A Praha.


PR Press SPORT 5, Zuzana Havelková, BPA sport marketing, 10. 9. 2008

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2950/vrcholna-sezona-dtm-1995-ve-vysilani-sport-5/