Nova Cinema bude do půl roku v zemském digitálním vysílání
Autor: PR Press TV Nova , e-mail: info@nova.cz Přidané: 19.09.2008

Nejsledovanější český filmový kanál Nova Cinema se na jaře příštího roku dostane k ještě více divákům. Vedle kanálu Novy se totiž stane druhým kanálem zemského digitálního vysílání, který bude CET 21 provozovat.


Praha 19. září 2008 – Druhým kanálem pod značkou Novy, který se objeví v zemském digitálním vysílání (DVB-T), bude filmový kanál Nova Cinema. Právě na něj využije provozovatel Novy, společnost CET 21, tzv. bonusovou licenci, na níž získala nárok letos v srpnu. O bonusovou licenci chce společnost CET 21 požádat Radu pro rozhlasové a televizní vysílání do konce září 2008, v terestrických digitálních sítích by se Nova Cinema měla objevit v první polovině roku 2009.

Dle kontinuálního výzkumu peoplemetrového projektu (zdroj:ATO-Mediaresearch) mohlo Novu Cinemu v letošním druhém kvartálu sledovat 15,36% diváků starších 4 let. Díky vysílání v terestrické digitální síti si ji bude moci naladit mnohem více diváků. Její náskok mezi filmovými kanály se tak ještě zvýší.

Nova Cinema bude i nadále vysílat oblíbené filmy a seriály, kromě toho připravila pro letošní podzim řadu novinek, například 10 nej... z Hollywoodu, pořad Scéna o novinkách ze světa mezinárodního šoubyznysu, Kino hororů či premiéru amerického seriálu Dharma a Greg. V neposlední řadě nabídne první pořad vlastní produkce – Hvězdný reportér, kterým provází Tomáš Kraus. Od příštího týdne představí Nova Cinema také zcela novou grafiku.


Michaela Fričová, Tisková mluvčí TV Nova

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2961/nova-cinema-bude-do-pul-roku-v-zemskem-digitalnim-vysilani/