"Pražské" Rádio SPIN slaví 15 let v éteru a rozšiřuje svůj program do regiónů
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 02.04.2022
Rádio SPIN slaví 15 let v éteru a rozšiřuje svůj program do několika dalších regionů České republiky. Od 1. 4. si ho tak budou moci naladit posluchači v Liberci, Hradci Králové, Havlíčkově Brodě, Jihlavě, Táboře, Českých Budějovicích, Plzni a Karlových Varech. Skupina Radio United Broadcasting, která provozuje stanice, jako jsou Radio Kiss, Rádio BEAT, COUNTRY RADIO, Signál rádio a Radio 1, se tímto krokem rozhodla omladit stávající portfolio a rozšířit vysílání pro mladší cílovou skupinu. Doposud mohli rádio SPIN poslouchat jeho fanoušci pouze v Praze.


Unikátní obsah rádia SPIN si v průběhu let získal stabilní základnu posluchačů mladší cílové skupiny a v současnosti je jediným svého druhu na českém trhu. „Symbolicky k patnáctiletému výročí rozšiřujeme program rádia SPIN do několika dalších regionů, a cílíme tak na nové spektrum posluchačů konceptem, který přináší svěží, svérázný a osobitý projev a který na českém trhu doposud chyběl. Z našich průzkumů vyplývá, že tímto krokem potenciálně oslovíme 200 000 nových posluchačů, kterým budeme prostřednictvím dalších frekvencí přinášet kvalitní kontent se zaměřením na hip hop a rap,“ uvádí Jan Čadek, obchodní ředitel divize rádií Media Clubu.

Rádio SPIN je městskou hudební stanicí, která se zaměřuje na mladší cílovou skupinu (12–29 let) poslouchající hip hop, rap a r´n´b. Posluchačům nabízí především oldschool, newschool a nejvíc CZ-SK scény v českém éteru. „Společně s rozšířením obsahu rádia SPIN do dalších regionů přinášíme nejen updatovanou verzi loga, ale také nový slogan: Nejvíc rapu v rapublice, který vychází z hudebního zaměření stanice,“ uvádí Roman Blinka, ředitel stanice rádia SPIN, a doplňuje: „Kromě hudby se rádio SPIN bude dále zaměřovat na poskytování dopravních informací pro řidiče, kulturního a společenského servisu a ve zpravodajství klást důraz převážně na rap a klíčové sportovní události nejen v republice.“


Rádio SPIN si mohou posluchači od 1. 4. naladit na těchto frekvencích:

Praha – 96,2 FM
Tábor – 107,8 FM
Liberec – 94,1 FM
Hradec Králové – 104,1 FM
České Budějovice – 106,8 FM
Havlíčkův Brod – 89 FM
Karlovy Vary – 87,8 FM
Plzeň – 94,9 FM
Jihlava – 96,2 FM


Historie Radia SPIN spadá do prvních let nového milénia, doposud ji mohli posluchači naladit pouze v Praze na frekvenci 96,2 MHz. Její program od počátku nabízí hudbu zaměřenou na mladší posluchače. Mezi interprety, kteří jsou se stanicí neodmyslitelně hudebně spjati, patří například 2PAC, 50 Cent, Eminem, z československé scény pak PSH, Maniak, Paulie Garand, DJ Wich, Ben Cristovao a spousta dalších. Pravidelně se posluchači rádia SPIN potkávají s oblíbenými moderátory v čele s Ladislavem Poetou Zemanem, Danielem Ferencem, Romanem Blinkou nebo Janou Grunerovou.

Společnost Media Club, jež obchodně zastupuje také skupinu Radio United Broadcasting, podle výsledků poslechovosti za 3. a 4. čtvrtletí 2021 zasáhne téměř 4 900 000 posluchačů v cílové skupině 12–84 let, oproti komerční konkurenci zadavatelům reklamy nabízí o 1 700 000 posluchačů více, a je tak jedničkou na českém rádiovém trhu. Reklamní prostor nově obsazených frekvencí rádia SPIN bude cílit na regionální reklamu a partnery.

Media Club obchodně zastupuje mimo jiné také rádio Impuls, které si týdně naladí 1 652 000 posluchačů, či rádio Evropa 2, jež dosahuje poslechu téměř 1 500 000 posluchačů týdně. Další v řadě jsou také Frekvence 1 s více než 1 000 000 posluchačů týdně, rádio KISS, které dlouhodobě výrazně roste – týdně ho poslouchá téměř 900 000 posluchačů, nebo Country rádio, které překonalo hranici 600 000 posluchačů za týden.


Eliška Svátková, PR konzultant, Externí dodavatel pro FTV Prima, 31. 3. 2022

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29637/prazske-radio-spin-slavi-15-let-v-eteru-a-rozsiruje-svuj-program-do-regionu/