Červené tlačítko v novém kabátě - ČT představuje nové rozhraní HbbTV
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 06.04.2022
Česká televize pokračuje v inovaci svého iVysílání. Po nové mobilní aplikaci nabídne divákům v úterý 5. dubna také nové prostředí HbbTV, známé jako červené tlačítko. Do televizí se tak promítnou funkce z webové verze iVysílání, například komfortnější vyhledávání nebo možnost přidávání oblíbených pořadů.


Po představení nového webového rozhraní a mobilních aplikací iVysílání je televize další platformou, kde Česká televize nabídne svým divákům inovované iVysílání. Funkci rozšířeného televizního vysílání tzv. červeného tlačítka využívá každý měsíc více než 900 tisíc lidí. Mezi novinky HbbTV bude patřit přehlednější kategorizace obsahu, přehlednější televizní program i nabídka exkluzivních titulů určených pouze pro webové iVysílání.

Česká televize uvedla své HbbTV před bezmála deseti lety, tehdy pod značkou ČT menu. Od té doby je využíváno jako podpora pro klasické televizní vysílání. Diváci tak pod červeným tlačítkem kromě přímých přenosů a dalšího video obsahu naleznou i sportovní výsledkový servis a aktuálně třeba také recepty k pořadu Peče celá země.

Ve vývoji jsou také specializované aplikace určené pro chytré televize, které nabídnou výhody webového iVysílání bez nutnosti použít HbbTV.


Karolína Blinková, tisková mluvčí České televize, 5. 4. 2022

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29644/cervene-tlacitko-v-novem-kabate-ct-predstavuje-nove-rozhrani-hbbtv/