České Radiokomunikace spouští celoplošně vysílání ukrajinské televize 1+1
Autor: České Radiokomunikace , e-mail: info@cra.cz Přidané: 13.04.2022

České Radiokomunikace (CRA) spouští vysílání ukrajinské televizní stanice 1+1 v rámci pozemního digitálního televizního vysílání. Vysílání tak bude bezplatně dostupné v celém Česku. CRA zařazují stanici 1+1 do multiplexu 23.


Bude možné ji naladit v rámci pozemního digitálního televizního vysílání prostřednictvím automatického ladění, k dispozici bude bezplatně po celé České republice. Vysílání ukrajinské televizní stanice pomůže ukrajinským občanům v Česku získat přístup k informacím o dění v domovské zemi v jejich rodném jazyce.

„Chceme přispět tak, jak můžeme nejlépe. A to bezplatným a vysoce dostupným šířením ukrajinské stanice 1+1, aby lidé měli možnost ve svém rodném jazyce získat informace o tom, co se v jejich zemi děje,“ říká generální ředitel CRA Vít Vážan. „Flexibilita pozemního digitálního televizního vysílání nám umožňuje začít šířit kompletní program stanice 1+1. Vysílání poběží od 11. dubna a potrvá podle potřeby,“ dodává Vít Vážan.

„Naprosto rozumím tomu, jak důležité je pro lidi prchající před ruskou agresí udržet si pravidelný kontakt se svou vlastí. Ministerstvo průmyslu a obchodu už nyní koordinuje pomoc, kterou ukrajinským uprchlíkům poskytují mobilní operátoři v Česku. Spuštění vysílání ukrajinského televizního kanálu 1+1 na našem území je dalším způsobem pomoci, a proto to velmi vítám,“ říká ministr průmyslu a obchodu České republiky Jozef Síkela. Vysílání televize 1+1 poběží 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

Platformu pozemního vysílání využívá pro příjem televize v Česku přibližně 53 % domácností. Pozemní televizní vysílání pokrývá svým signálem více než 99 % domácností v ČR a pozemní televize je pro diváky jedinou bezplatnou platformou.


České Radiokomunikace a.s. (CRA) jsou leaderem v poskytování digitální infrastruktury. Kromě vysílacích služeb se firma zaměřuje na propojování světa televize, rádia a internetu. Provozuje vlastní datová centra a svým zákazníkům poskytuje špičkový výpočetní výkon. CRA disponují vlastní optickou páteřní sítí a díky silné vysílací infrastruktuře mohou nabídnout zákazníkům i bezdrátové řešení, případně připojení blízkých lokalit pomocí optických vláken.


Petra Miterová, Tisková mluvčí, Neopublic Porter Novelli
Anna Tůmová, Manažerka marketingu a komunikace, České Radiokomunikace, 11. 4. 2022


 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29659/ceske-radiokomunikace-spousti-celoplosne-vysilani-ukrajinske-televize-1-1/