M7 Group zahájí vysílání americké zpravodajské stanice NEWSMAX na družici Astra 3B
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 12.05.2022
Společnost M7 Group se sídlem v Lucembursku, která patří do mediální skupiny CANAL+ a je jednou z čelních evropských poskytovatelů placené televize, uzavřela s americkou zpravodajskou stanicí NEWSMAX dlouhodobou smlouvu na distribuci signálu na satelitu a v platformě OTT. Dohoda byla oznámena dne 11. 5. 2022 na veletrhu ANGA COM 2022 v Kolíně na Rýnem (Köln).


NEWSMAX je zpravodajská stanice, v oblíbenosti na čtvrtém místě v USA a je dostupná pro 52 miliónů domácností s placenou televizí v zemi u všech velkých poskytovatelů programů, včetně DIRECTV, Dish, Comcast, Verizon aj. Je k dispozici i na všech klíčových platformách OTT, např. Roku, Pluto a Samsung TV+. Kanál se nyní zaměřuje i na globální expanzi, v Evropě začíná se společností M7 Group.

Podle smlouvy se společností M7 stanice NEWSMAX zahájí vysílání od června 2022, volně (FTA), ve vysokém rozlišení, v satelitní platformě M7 na družici Astra 3B na orbitální 23,5° východně.

Kanál NEWSMAX bude dostupný ve vlastních DTH platformách společnosti M7, které jsou provozovány na družici Astra 3B na orbitální pozici 23,5° východně: Skylink (Česká republika a Slovensko), Canal Digitaal (Nizozemsko) a TV VLAANDEREN (Vlámsko). Stanice jako lineární kanál OTT bude také k dispozici v platformách společnosti M7 v Maďarsku (Direct One), v Rumunsku (Focussat), v Rakousku (HD Austria) a ve Valonsku (TéléSAT).


S využitím zdroje: Infosat.de, 11. 5. 2022, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29715/m7-group-zahaji-vysilani-americke-zpravodajske-stanice-newsmax-na-druzici-astra-3b/