Show Jana Krause – 18. 5. 2022
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 14.05.2022
Herec Jiří Mádl, herečka Jana Bernášková s dcerou Justýnou a tajemnice Ústavu hematologie a krevní transfuze Andrea Daňková se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 18. května ve 21.35 hod. na Primě.


Jiří Mádl – diváci si ho pamatují především jako herce z oblíbených komedií určených hlavně teenagerům (Snowboarďáci, Rafťáci, Gympl), v poslední době se držitel Českého lva Jiří Mádl ovšem etabluje jako režisér a scenárista (Pojedeme k moři, Na střeše). „I kdybych v roce 2003 konkurz na Snowboarďáky nevyhrál, věřím, že bych zůstal u filmu. Už tenkrát jsem ho ještě jako hokejista miloval. Se spoluhráčem jsme chodili dvakrát týdně do kina, v půjčovnách si vybírali filmy a organizovali DVD víkendy, během kterých jsme viděli třeba osm filmů v kuse,“ vzpomíná na své začátky u filmu. Filmy ostatně miluje i dnes, téměř po dvaceti letech, i když mu jako režisérovi kromě radosti přinášejí i komplikace. „S každou další prací o sobě pochybuju víc a víc. Stresové faktory mě ničily a ničí. Měl jsem období, kdy jsem musel vyhledat pomoc. Nemohl jsem spát a chvilkami jsem neviděl na jedno oko. Problém byl, že to na mně nikdo nepoznal. Se stresem stále neumím pracovat, ale už vím, jak bych to měl zvládat,“ říká překvapivě.


Jana Bernášková – herečka a spisovatelka, s dcerou Justýnou – „Někdy jsme na sebe naštvané, ale za pět minut už jsme zase kámošky. I když – ne že bychom byly nejlepší kamarádky. Máme dobrý vztah, já jsem se pubertou navíc zklidnila,“ říká patnáctiletá Justýna. K tomu její maminka Jana Bernášková dodává: „Justýna měla ADHD a podle výzkumů se 93 % těchto dětí pubertou zklidní, hormony jim pomůžou. Takže pro nás je puberta skvělé období. Samozřejmě je tam nějaké vymezování, což respektuju. Já se zase stále vymezuju vůči manželovi a manžel vůči mně, to člověk dělá celý život. Dcera je teď nejhodnější, co kdy byla, ale přesně, jak říká – nejsme ,nejky’.“ Janu publikum dnes víc než jako herečku vnímá jako spisovatelku. Je autorkou dvou bestsellerů – Jak přežít svého muže a Coura, které by měly v budoucnu být i zfilmovány. „Konečně jsem se po čtyřicítce chytla,“ hodnotí se sebeironickým humorem svůj úspěch Jana, jejímž druhým mužem je scenárista a producent Rudolf Merkner. Ten s ní na začátku vztahu musel mít velkou trpělivost – seznámili se, on jí pak napsal zprávu a na odpověď čekal víc než měsíc. Pak od Jany přišla odpověď, že se omlouvá, že byla ve sprše.


Andrea Daňková – tajemnice Ústavu hematologie a krevní transfuze v Praze, příležitostná modelka a herečka. Má profesně široký záběr. Mohla by být úspěšnou modelkou nebo herečkou, ale svoji budoucnost zřetelněji vidí jinde než před kamerou nebo v divadle. Ve zdravotnictví a státní správě. „V obou těchto oblastech je hodně věcí, které se dají inovovat, a mě to jednak upřímně baví, a hlavně mi to dává velký smysl,“ říká Andrea Daňková, která už při studiu sociologie absolvovala stáže na českém velvyslanectví v New Yorku či na Úřadu vlády a teď pracuje jako historicky nejmladší tajemnice ředitele Ústavu hematologie a krevní transfuze v Praze. K práci ve zdravotnictví Andreu přiměla nepříjemná osobní zkušenost. „Během chůze po chodbě mi ošetřující lékař řekl, že tatínek umře. Tenkrát jsem to vůbec nečekala, protože diagnóza nebyla stanovená jako finální. Bylo mu necelých padesát osm a my jsme si mysleli, že s námi bude ještě pět let, že bude chvilku v nemocnici a vrátí se. A lékař mi řekl: ‚No, má tak čtvrt roku života, čau,“ vzpomíná dnes už s odstupem Andrea, která na základě tohoto zážitku začala vyučovat komunikaci lékařů na 2. a 3. lékařské fakultě UK a nedávno se pustila do studia zdravotnického práva na Právnické fakultě UK.


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 18. května ve 21.35 hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.

Kraus je COOL – reprízy oblíbené show můžete sledovat také každé úterý ve 21.25 hod. na Prima COOL.


Filip Budák, Marketingový a PR konzultant, SOLOOTIONS powered by FTV Prima, 13. 5. 2022

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29719/show-jana-krause-18-5-2022/