Signál Rádio nově spouští digitální vysílání DAB+
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 02.06.2022
Signál Rádio, patřící do společnosti Radio United Broadcasting, vstoupilo od 1. června do digitálního vysílání DAB+. Jeho program posluchači naladí v multiplexu Českých radiokomunikací a společnosti RTI cz v Praze, středních, západních a jižních Čechách. Rádio tak nově posiluje možnost poslechu na cestách.


„Přechod do digitálního prostředí vnímáme jako možnost oslovení větší cílové skupiny posluchačů rádia Signál. Podle průzkumu víme, že se jedná o produktivní cílovou skupinu obyvatelstva ve věku 35–55 let, která často poslouchá rádio za volantem svého automobilu a nezřídka kdy investuje do nových automobilů, kde je možné poslouchat právě digitální vysílání rádia v regionech mimo pokrytí FM signálem,“ říká Martin Hroch, generální ředitel Radio United Broadcasting.

Rozhlasová značka Signál převzala štafetu po regionálním rádiu Jizera, které vzniklo v 90. letech a bylo lídrem mezi rozhlasovými stanicemi na Mladoboleslavsku. Po rozšíření pokrytí v roce 2013 se rádio rebrandovalo na Signál, aby jeho název byl nadregionální. Programově se zaměřuje na hity 80. let. Ve vysílání nechybí ani rozhovory, reportáže a důležité lokální informace z Prahy, středních Čech, Plzeňska, Karlovarska, Českobudějovicka a Brněnska – dle oblasti poslechu. Hlavní slogan rádia vystihuje jeho podstatu: „Rádio, které žije s námi.“

Rádio Signál patří do skupiny Radio United Broadcasting, která v posledních dvou kvartálech navýšila podíl na rozhlasovém trhu a s hodnotou share 15,67 % překonala svůj dosavadní rekordní podíl z minulosti. Obchodně značku zastupuje Media Club, který má celkově podíl na trhu 41,10 %.


Gabriela Semová, vedoucí korporátní a interní komunikace, FTV Prima, 1. 6. 2022

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29753/signal-radio-nove-spousti-digitalni-vysilani-dab/