Towercom zdvojnásobuje přenosovou kapacitu na satelitech ASTRA
Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@skylink.sk Přidané: 29.09.2008


Provozovatel služby Skylink působící na slovenském a českém trhu uzavřel smlouvu na druhý transpondér na pozici 23,5 stupně východní délky.


Praha, 29. září 2008. – SES ASTRA, společnost skupiny SES (kód na burzách Euronext Paris a Luxembourg: SESG), oznámila, že slovenský telekomunikační a televizní operátor Towercom zdvojnásobil svoji kapacitu poskytovanou prostřednictvím satelitů ASTRA a uzavřel smlouvu o dalším transpondéru na orbitální pozici 23,5 stupně východní délky. Towercom provozující televizní platformu Skylink pro Slovensko a Českou republiku využije dodatečnou kapacitu pro domácí a zahraniční TV kanály přenášené přímo do domácností (DTH – Direct to home), včetně kanálů ve vysokém rozlišení (HD – High Definition). Towercom úspěšně rozvíjí platformu Skylink s využitím satelitu ASTRA na pozici 23,5 stupně východní délky, která se stává novou hlavní pozicí pro služby DTH poskytované zemím střední a východní Evropy.

„Trhy ve střední a východní Evropě neustále vykazují silnou poptávku a dynamický vývoj,“ říká Alexander Oudendijk, obchodní ředitel společnosti SES ASTRA. „Naše pozice 23,5 stupně východní délky využívá tento trend a stává se tak hlavní volbou pro vysílací společnosti v tomto regionu. Důkazem toho je i nová smlouva se společností Towercom, která je jedním z nejprogresivnějších operátorů telekomunikačních a televizních služeb na Slovensku.“

„Satelitní systém ASTRA představuje silnou základnu, která nám umožňuje rozšířit naši nabídku na trzích střední a východní Evropy,“ uvedl Roman Fischer, předseda představenstva společnosti Towercom, která je provozovatelem platformy Skylink. „Smlouva uzavřená se SES ASTRA o poskytnutí nové kapacity nám umožňuje začlenit naše programy mezi atraktivní kanály, a to ve standardním i vysokém rozlišení HD. Dále nám dovoluje kombinovat nabídku s velkým výběrem mezinárodních nekódovaných kanálů, které lze příjmat prostřednictvím satelitu ASTRA na pozici 19,2 stupně východní délky pomocí jednoduchého zařízení pro duální příjem.“


Adrian Gumulák, ASTRA Central Eastern Europe
Michal Šuran, Towercom
Anna Hroudová, PRAM Consulting



O společnosti SES ASTRA, www.ses-astra.com


SES ASTRA je předním satelitním systémem DTH (Direct-to-Home) na území Evropy. Flotila dnes zahrnuje 14 družic ASTRA a dvě družice SIRIUS. Celá soustava satelitů dnes zajišťuje služby pro více než 117 milionů domácností se satelitním přijímačem nebo kabelovým připojením. Přenáší celkem 2 295 analogových i digitálních televizních a rozhlasových kanálů. SES ASTRA dále prostřednictvím svých satelitů poskytuje multimediální, internetové a telekomunikační služby podnikům, vládním organizacím a úřadům. ASTRA a SIRIUS díky svým 46 kanálům ve vysokém rozlišení (HD – High Definition) přenášeným prostřednictvím satelitů dnes představují nejvýznamnější platformu pro přenos HDTV v Evropě. Družice ASTRA a SIRIUS pracují na orbitálních pozicích 19,2° vých., 28,2° vých., 23,5° vých. a 5° a 31,5° východní délky.

SES ASTRA je součástí satelitní společnosti SES (kód na burzách Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG). SES je majitelem tří předních operátorů satelitních služeb na trhu, SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe a SES NEW SKIES, jenž poskytuje celosvětové pokrytí a konektivitu. Společnost je v Evropě majitelem 90% podílu v SES SIRIUS a dále vlastní strategický podíl ve společnostech Ciel (Kanada) a Quetzsat (Mexiko). SES nabízí satelitní služby vynikající kvality prostřednictvím své flotily 38 družic rozmístěných na 25 orbitálních pozicích kolem celé zeměkoule. Další informace o společnosti SES najdete na stránkách: www.ses.com.


O společnosti Towercom, www.skylink.sk

Towercom je soukromý poskytovatel televizních a telekomunikačních služeb se sídlem v Bratislavě. Towercom zabezpečuje pokrytí slovenských a českých kódovaných i nekódovaných TV kanálů, poskytuje služby pro mobilní operátory, služby pro velké telekomunikační společnosti i alternativní operátory, poskytuje služby statní správě, spolupracuje s poskytovateli doplňkových služeb a s dalšími firmami. Towercom provozuje digitální satelitní platformu Skylink i balíček placených televizních kanálů MULTI.


PR Press SES ASTRA CEE, Towercom a PRAM Consulting, 29. 9. 2008


 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2978/towercom-zdvojnasobuje-prenosovou-kapacitu-na-satelitech-astra/