Světový pohár ve sportovním lezení na Eurosportu
Autor: Media:list/Eurosport , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 22.06.2022
Eurosport pravidelně nabízí svým divákům přenosy ze špičkových světových akcí ve sportovním lezení. 23. až 26. června vysílá Eurosport živě přenosy ze zastávky světového poháru v Innsbrucku. Tyrolská metropole je dějištěm šestého závodu sezóny a na programu bude bouldering a také lezení na obtížnost. Doufejme, že tentokrát se představí i česká špička, koneckonců závod nekoliduje s programem Kontinentálního poháru, ba dokonce evropská elita o den dříve změří síly v lezení na rychlost.


Sportovní lezení nepochybně mnoho diváků považuje za nový sport, světový pohár se ale poprvé konal v roce 1989, letos se tedy koná už jeho 34. ročník. Zároveň mnoho českých příznivců sportovního lezení považuje tento sport za „českou“ záležitost, protože za jednu z největších postav v historii je považován Adam Ondra. Ačkoliv se Adam v minulosti radoval z vítězství ve světovém poháru v boulderingu i lezení na obtížnost, v poslední době se spíše věnuje vlastním aktivitám spojeným s lezením v přírodě a letos jsme ještě neměli příležitost jej ve „svěťáku“ vidět. Přesto stále živí ambice podívat se na olympijské hry, v Paříži by mohl mít v kombinačním závodě (tentokrát v tradičním mixu právě boulderingu a lezení na obtížnost) větší naději na úspěch.

SP ve sportovním lezení se koná pod záštitou Mezinárodní federace sportovního lezení (IFSC), letos odstartoval v dubnu ve švýcarském Meiringenu a končí až v říjnu v Japonsku. Innsbruck patří mezi tradiční místa světového sportovního lezení.


Přenosy Eurosportu z Innsbrucku (vše na Eurosport 1):

23. června
19:30 bouldering muži

24. června
19:30 bouldering ženy

26. června
19:00 obtížnost, ženy i muži


Karel Smetana, PR Specialist, Media:list; foto: Eurosport.cz

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29788/svetovy-pohar-ve-sportovnim-lezeni-na-eurosportu/