Show Jana Krause – 29. 6. 2022
Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 25.06.2022

Jaderná fyzička Dana Drábová, basketbalista Tomáš Satoranský a herečka Kristýna Hrušínská se představí v Show Jana Krause. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 29. června ve 21.35 hod. na Primě.


Dana Drábová – jaderná fyzička, předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost. „Energetická nesoběstačnost je velkou slabinou České republiky. Velmi intenzivní diskuze se vedou o tom, jak si opatřujeme a jak si v budoucnosti budeme opatřovat elektřinu. Ale s tím se vyrovnává koneckonců celý svět,“ říká Dana Drábová, jedna z nejvýraznějších osobností českého veřejného života, známá vysokým pracovním nasazením i schopností podat ryze odbornou látku pochopitelným způsobem co nejširšímu laickému publiku. A k řešení nevyhnutelné energetické krize dodává: „Měli bychom se pokusit alespoň trochu zvýšit využití zmíněných větrných elektráren. Co se týká fotovoltaiky, tak tam, kde to jen trochu jde, což jsou nově stavěné rodinné domy, popřípadě lokální venkovské komunity, bych kombinaci solárních panelů a ukládání do baterií, popřípadě akumulační ohřev, velmi podporovala. Každý kousek, kde najdeme uplatnění pro obnovitelné zdroje v kombinaci s rozumnou ekonomikou, je dobrý.“


Tomáš Satoranský – olympiáda, zranění, ve Spojených státech v nejvyšší basketbalové lize světa čtyři různé adresy. Basketbalista Tomáš Satoranský letos prožil velmi divokou sezonu. V tuto chvíli nemá uzavřenou žádnou další smlouvu a rozmýšlí se, do jakého mužstva zamíří jeho další kroky. „V NBA jste zbožím, které se přesouvá z jedné části Ameriky do druhé,” říká Tomáš narovinu. A dodává: „Neměl jsem žádné slovo, byl jsem pod kontraktem. Chicago mi zaručovalo plnou smlouvu na poslední rok, ale zároveň s vámi disponují, jak se jim zlíbí. Rozhodli se pro výměnu, vyměnili mě za mladšího hráče. U chicagských Bulls bych byl rád vydržel ještě další rok, ale nestalo se, rozhodnutí nebylo na mně. Vlastně se mi poprvé v kariéře stalo, že jsem nerozhodoval o vlastních krocích. Určitě bych ale neudělal nic jinak s olympiádou – už před ní jsem říkal, že pro mě hry byly větším snem než NBA. Je to životní zkušenost, kterou jsem si neskutečně užil.“ Jisté však je, že jako kapitán povede letos v září český národní tým na Mistrovství Evropy v Praze.


Kristýna Hrušínská – na první pohled vypadá herečka Kristýna Hrušínská jako cudná holka z dobré a známé herecké rodiny, na druhou stranu umí i trochu „zazlobit“, jako když nedávno kývla na nabídku nafotit odvážné fotky pro Playboy – nejslavnější časopis světa určený v první řadě pánům. „Nejdříve to vzniklo jako vtip od producentů filmu Pánský klub, že by mě v rámci propagace dali do Playboye. A nakonec se to opravdu uskutečnilo. Je skvělé se dostat do takového časopisu,“ říká Kristýna. Ti, kdo ji znají, byli snímky zprvu možná zaskočeni. Herečka je totiž známá tím, že se nepříliš ráda předvádí – chybělo málo a nestala se ani herečkou, když po základní škole nevystudovala konzervatoř, ale hotelovou školu a cestovní ruch. „Já nebyla moc průbojná. Bavily mě jazyky a historie, tak jsem si vybrala cestovní ruch a obor průvodcovství, a to i proto, že jsem ráda cestovala. Což se mi splnilo, protože jsem byla na stáži ve Finsku a v Tunisku. Rok po maturitě jsem ještě provázela cizince po Praze. Jenže divadlo mě nepustilo, takže jsem se pak přihlásila na DAMU,“ vzpomíná.


Premiérový díl Show Jana Krause uvidíte ve středu 29. června ve 21.35 hod. na Primě. Jan Kraus, jak ho znáte, v úspěšné show! Aktuální hosté, témata bez cenzury a ta nejlepší late night show každou středu večer na Primě.

Kraus je COOL – reprízy oblíbené show můžete sledovat také každé úterý ve 21.25 hod. na Prima COOL.


Filip Budák, Marketingový a PR konzultant, SOLOOTIONS powered by FTV Prima, 25. 6. 2022

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29794/show-jana-krause-29-6-2022/