Fortuna liga zostane exkluzívne na VOYO, s vybranými priamymi prenosmi na TV Dajto a Nova Sport
Autor: TV Markíza , e-mail: info@markiza.sk Přidané: 01.07.2022


Fortunaligová sezóna 2022/2023 odštartuje v piatok 15. júla prvým zápasom. V ňom sa predstavia domáce Michalovce proti nováčikovi z Banskej Bystrice.


Všetkých viac ako 190 zápasov Fortuna ligy za sezónu budú môcť fanúšikovia najlepšieho slovenského futbalu sledovať aj v najbližších rokoch exkluzívne prostredníctvom streamovacej služby VOYO. Vybrané stretnutia budú aj naďalej v priamych prenosoch prinášať televízie Dajto a Nova Sport. Skupina Markíza podpísala vo štvrtok 30. júna 2022 predĺženie zmluvy s Úniou ligových klubov (ÚLK) na ďalšie tri sezóny.

„Fortuna liga je skvelý a divácky atraktívny produkt, nie je preto dôvod čakať a po prvej úspešnej sezóne sme sa rozhodli predĺžiť naše strategické partnerstvo s Úniou ligových klubov. Verím, že spoločnými silami prispejeme k výraznému rozvoju slovenského klubového futbalu a že divákom naživo sprostredkujeme výnimočné futbalové zážitky v ešte lepšej produkčnej kvalite,“ povedal Matthias Settele, generálny riaditeľ skupiny Markíza.

„Sme veľmi radi, že vysielateľ prejavil enormný záujem o predĺženie aktuálneho kontraktu už po jednej sezóne. Svedčí to o vysokom záujme o Fortuna ligu. Skupina Markíza nie je len obyčajným vysielateľom, ale aj dôležitým mediálnym partnerom, ktorý nám pomáha spopularizovať slovenský klubový futbal v širokej verejnosti. Zároveň je mimoriadne dôležité, že sa nám podarilo zlepšiť financovanie klubov našej ligy. Postupne budú ÚLK a Markíza zvyšovať štandardy kvality produkcie, čo znamená, že priame prenosy zápasov našej najvyššej futbalovej ligy budú ešte atraktívnejšie,“ povedal Ivan Kozák, prezident Únie ligových klubov.

Fortunaligová sezóna 2022/2023 odštartuje počas tretieho júlového víkendu, v prvom zápase sa v piatok 15. júla predstavia domáce Michalovce proti nováčikovi z Banskej Bystrice.

Najvyššia slovenská futbalová liga oslávi v nadchádzajúcom ročníku jubilejných 30 rokov a bude mať troch nováčikov – FK Železiarne Podbrezová, MFK Dukla Banská Bystrica a MFK Skalica. Víťaza 2. ligy z Podbrezovej hneď v úvodnom kole preverí aktuálny majster ŠK Slovan Bratislava – pôjde zároveň o júlový Zápas mesiaca. Železiari budú mať výhodu domáceho prostredia a očakáva sa zaplnený štadión. Aj Skalica sa predstaví na úvod na svojom trávniku, v nedeľu 17. júla privíta vicemajstra z Ružomberka.

Všetky zápasy Fortuna ligy budú aj naďalej s komentárom a vo full HD kvalite dostupné naživo i zo záznamu predplatiteľom streamovacej služby VOYO. Dva vybrané zápasy navyše budú vysielané, rovnako ako v uplynulej sezóne, na televíznych obrazovkách. Piatkové duely bude vždy vysielať Nova Sport a nedeľné, prípadne sobotné (v závislosti od harmonogramu našich klubov v pohárovej Európe) večerné stretnutia TV Dajto. Vysielacie časy televíznych zápasov sa posunuli o polhodinu. Kým v uplynulej sezóne začínali zápasy Fortuna ligy v piatok a v nedeľu v letných mesiacoch o 20:00 hod., v novej sezóne to bude v mesiacoch júl a august o 20:30 hod.

Mimo letných mesiacov majú televízne zápasy výkop o 17:30 hod. Všetky ostatné zápasy sa začínajú o 18:00 hod. (duely hrané v mesiacoch júl, august, apríl, máj) respektíve o 15:00 hod. (duely hrané v ostatných mesiacoch – september, október, november, február, marec). Aj v novej sezóne sa diváci môžu tešiť na spomínané Zápasy mesiaca, ktoré budú snímané až na dvanásť kamier vrátane slow-motion. Ostatné televízne zápasy sa vysielajú na deväť kamier a od nadstavbovej časti po novom na desať.

Všetko podstatné z každého kola Fortuna ligy zhrnie magazín s názvom GÓÓÓL!, ktorý budú v týždennej periodicite aj naďalej ponúkať VOYO a TV Dajto. Magazín sa vo vysielaní od novej sezóny presúva z pondelka na nedeľu večer, aby futbalovým fanúšikom sprostredkoval najlepšie momenty a reakcie aktérov čo najskôr – bezprostredne po aktuálnom kole.


1. KOLO FORTUNA LIGY

• Piatok 15. 7. o 20:30: Zemplín – MFK Dukla (Nova Sport, VOYO)

• Sobota 16. 7. o 18:00: Trenčín – Žilina (VOYO)

• Sobota 16. 7. o 18:00: Spartak – FC ViOn (VOYO)

• Sobota 16. 7. o 20:30: Podbrezová – Slovan (Dajto, VOYO)

• Nedeľa 17. 7. o 18:00: DAC 1904 – L. Mikuláš (VOYO)

• Nedeľa 17. 7. o 18:00: Skalica – Ružomberok (VOYO)



2. KOLO FORTUNA LIGY

• Piatok 22. 7. o 20:30: FC ViOn – Skalica (Nova Sport, VOYO)

• Sobota 23. 7. o 18:00: Slovan – Trenčín (VOYO)*

• Sobota 23. 7. o 18:00: L. Mikuláš – Zemplín (VOYO)

• Sobota 23. 7. o 17:00: Žilina – DAC 1904 (VOYO)*

• Sobota 23. 7. o 18:00: Ružomberok – Podbrezová (VOYO)*

• Nedeľa 24. 7. o 20:30: Spartak – MFK Dukla (Dajto, VOYO)



3. KOLO FORTUNA LIGY

• Piatok 29. 7. o 17:00: Žilina – MFK Dukla (Nova Sport, VOYO)

• Sobota 30. 7. o 18:00: Zemplín – Slovan (VOYO)*

• Sobota 30. 7. o 18:00: DAC 1904 – FC ViOn (VOYO)*

• Sobota 30. 7. o 18:00: Skalica – Trenčín (VOYO)

• Nedeľa 31. 7. o 18:00: Spartak – Podbrezová (VOYO)

• Nedeľa 31. 7. o 20:30: L. Mikuláš – Ružomberok (Dajto, VOYO)

* v prípade postupu v pohárovej Európe či stretu termínov (Liga majstrov, Európska konferenčná liga) možný posun termínu


Andrea Macáková, Head of PR, PR oddelenie skupiny Markíza, 30. 6. 2022

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29802/fortuna-liga-zostane-exkluzivne-na-voyo-s-vybranymi-priamymi-prenosmi-na-tv-dajto-a-nova-sport/