Přímé přenosy z Velehradu 2022
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 03.07.2022
Tradičně velkou pozornost věnuje Česká televize největší křesťanské pouti u nás, velehradským Dnům lidí dobré vůle. Významná událost se koná u příležitosti oslav státního svátku, Dne slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje. Diváci mohou sledovat jak zpravodajské vstupy a reportáže, tak přímé přenosy slavnostního koncertu a bohoslužby.


Před velehradskou baziliku se diváci ČT24 podívají už 4. července odpoledne. Reportér Josef Kvasnička se přihlásí hned dvakrát v 15minutových živých vstupech. Od 18 hodin pak ze stejného místa uvede první část Událostí v regionech na ČT1.

Od 20 hodin mohou diváci ČT2 živě sledovat slavnostní koncert Večer lidí dobré vůle. Koná se letos po dvaadvacáté. Vystoupí na něm Jiří Pavlica s Hradišťanem, Adam Plachetka, Anna K., Lili a Oleksii Ostapchuk z ukrajinského Kyjeva, Filharmonie Bohuslava Martinů Zlín a Pěvecký sbor Stojanova gymnázia Velehrad.

Benefiční DMS sbírka bude jako vždy určena na Konto lidí dobré vůle. Její výtěžek podpoří potřebné studenty z České republiky a válkou postižené Ukrajiny. Moderují Marcela Augustová a Jiří Václavek.

Následující den, 5. července v 10:30, začíná na ČT2 stominutový přímý přenos tradiční slavnostní bohoslužby. Hlavním celebrantem je kardinál Michael Czerny z Říma, který pochází z Brna a je jedním z nejbližších spolupracovníků papeže Františka. Bohoslužbu doprovodí velká dechová hudba, která je složena z hudebníků ze všech regionů naší země.


PR Česká televize, 2. 7. 2022

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29805/prime-prenosy-z-velehradu-2022/