Společnost Technisat ukončila vysílání programů
Autor: Petr Miklík , e-mail: petr.miklik@seznam.cz Přidané: 01.10.2008

Společnost TechniSat zcela náhle a neočekávaně upustila od všech mediálních aktivit. Dne 30. 9. 2008 bylo ukončeno vysílání nejen rozhlasových programů rozhlasového paketu TechniSat včetně zpravodajské stanice Radioropa Berlín, ale též i tématické firemní televize TechniTipp-TV.


Zřejmě k informování stávajících abonentů byl na satelitu Astra 19,2° východně spuštěn nový kanál s identifikací „TechniSat Service”. Parametry příjmu: kmitočet 12,603 GHz, horizontální polarizace, SR 22000, FEC 5/6. V době uzávěrky příspěvku zde byla dispozici jen tzv. testovací karta s firemním logem Technisat.

Nejasný je i další vývoj stanice Radioropa, která zahájila vysílání v roce 1990 z Daunu v Eifelu. Od roku 2005 byla aktivní z Berlína jako informační rádio.

Podle německých internetových diskusních skupin vyplývá, že všem volným spolupracovníkům stanice Radioropa bylo oznámeno, že vysílání plánované na říjen odpadá. Zatím jediným dalším vodítkem bylo krátkodobě zamýšlené přepracování prezentace na internetové stránce www.techniradio.de. Zde byly vypuštěny všechny odkazy na dosavadní rozhlasové aktivity skupiny Technisat.

V nabídce nyní zůstalo už jen předplatné na televizní programy MTV.

Oficiální stanovisko mediální skupiny Technisat ke všem událostem chybí. Podle informací německého serveru SAT+KABEL nebyly o tomto kroku informováni ani předplatitelé. Již v červenci firma Technisat překvapivě ukončila vysílání své nabídky rozhlasových stanic Hörbuch. Ještě v srpnu byla oznámeno spuštění nové rozhlasové nabídky v oblasti jazzu a opery. Internet: www.radioropa.de.


S využitím zdrojů: satNews.de a SAT+KABEL, 30. 9. 2008, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2984/spolecnost-technisat-ukoncila-vysilani-programu/