Pokračuje seriál ATP Masters 1000 – startuje Canadian Open
Autor: Media:list/Eurosport , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 04.08.2022
132. ročník druhého nejstaršího turnaje tenisového světa od 8. srpna na Eurosportu 2. Po trojici antukových turnajů Internazionali d´Italia, Monte-Carlo Masters a Madrid Open se seriál ATP Masters 1000 přesunuje na americký kontinent. V srpnu se hrají Canadian Open a Cincinnati Masters, oba turnaje na tvrdém povrchu.


Canadian Open byl založen už v roce 1881 a je po Wimbledonu druhým nejstarším tenisovým turnajem světa. A má výraznou českou stopu, jeho rekordmanem v počtu vítězství mezi muži je Ivan Lendl, pohár zvedl nad hlavu šestkrát, naposledy v roce 1989. Žádný další český tenista v Kanadě nevyhrál, Petr Korda své jedno finále prohrál. Mezi vítěze Canadian Open se zapsali i Rafael Nadal (5x), Novak Djoković (4x), Andy Murray (3x) a Roger Federer (2x). Obhájcem trofeje je Daniil Medveděv, který loni ve finále porazil Reillyho Opelku 6:4 6:3.

Nasazenou jedničkou je světová jednička Daniil Medveděv, na turnaj jsou přihlášeni i další hráči ze špičky žebříčku ATP – Rafael Nadal, po zranění se zřejmě vrátí Alexander Zverev, Stefanos Tsitsipas, Casper Ruud, Carlos Alcaraz. Otázkou je start Novaka Djokoviće, do Kanady i USA je v současnosti zakázán vstup cizincům, kteří nemají dokončené očkování proti covidu-19.

Turnaj v průběhu dlouhé historie nejednou změnil jméno, před rokem 1968 se jmenoval Canadian National Championships, dále např. Canada Masters, Rogers Cup, současný oficiální název je National Bank Open presented by Rogers. Až do roku 1979 se hrálo na antuce, tehdy se turnaj přesunul na tvrdý povrch. Hraje se v Montrealu, nebo v Torontu.

Eurosport bude z Kanady na programu E2 vysílat denně obvykle tři zápasy od 18 hodin do pozdních nočních hodin. Finále je v programu 14. srpna od 22:00. Všechny zápasy turnaje bude možné sledovat na platformách Eurosport.com a Eurosport App.

Eurosport letos v ČR a na Slovensku vysílá všechny čtyři grandslamy – Australian Open, Roland-Garros, Wimbledon a US Open. Eurosport zároveň posílil své postavení ve světě tenisu, když uzavřel víceletou dohodu s ATP Tour pro ČR a Slovensko. Eurosport i letos představí mj. 9 turnajů ATP Masters 1000, 13 turnajů ATP 500 a v závěru sezóny také Nitto ATP Finals.


Karel Smetana, PR Specialist, Media:list

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29853/pokracuje-serial-atp-masters-1000-startuje-canadian-open/