Volby 2022: Česká televize nabídne tři diskuze z metropolí i Superdebatu
Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 23.08.2022
Česká televize nabídne v rámci svého předvolebního vysílání ke komunálním volbám tři debaty z Prahy, Brna a Ostravy. V předvečer voleb zařadí do svého programu také Superdebatu, kterou odvysílají Čtyřiadvacítka a Jednička České televize. Výsledky komunálních a prvního kola senátních voleb shrne tradiční sobotní Volební studio. Stejně jako v předchozích letech vydává ČT nad rámec norem, kterými se řídí, Pravidla předvolebního a volebního vysílání. K dispozici jsou na webových stránkách ČT.


První z předvolebních debat je na programu v pondělí 12. září, hostit ji bude Ostrava. O dva dny později bude následovat diskuze z Brna a v pátek 16. září moderátoři Událostí, komentářů, kteří budou debatami provázet, představí lídry kandidátek ze studia z Prahy. Klíčem pro zvaní hostů – zástupců politických stran, hnutí a koalic budou zejména výsledky průzkumů tzv. volebního potenciálu, které ve všech třech městech pro ČT zpracovávají společnosti Kantar CZ a Data Collect. Pozváni budou ti, kteří se umístí na prvních sedmi místech.

Jednotlivé diskuze doplní Česká televize Superdebatou, kterou diváci uvidí v předvečer voleb, ve čtvrtek 22. září na programech ČT1 a ČT24. Ústředním tématem pro sedm pozvaných představitelů politických stran, hnutí, které jsou zastoupeny v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR, bude diskuze o vztahu celostátní a regionální politiky.

Průběh sčítání volebních výsledků, jejich hodnocení politology a odborníky a v závěru i debatu s vítězi voleb nabídne na programu ČT24 tradiční sobotní Volební studio. Volební studio odvysílá Čtyřiadvacítka v sobotu 24. září. O týden později zařadí do programu Volební studio k druhému kolu senátních voleb.

Mezi prvním a druhým kolem voleb do Senátu budou do kontinuálního vysílání ČT24 zařazovány duely kandidátů postupujících do druhého kola.


Karolína Blinková, tisková mluvčí, Česká televize, 22. 8. 2022

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29873/volby-2022-ceska-televize-nabidne-tri-diskuze-z-metropoli-i-superdebatu/