Zmeny v moderátorskom obsadení spravodajských relácií TV Markíza
Autor: TV Markíza , e-mail: info@markiza.sk Přidané: 24.08.2022

Od 1. septembra 2022 sa Zuzana Čimová stáva stabilnou tvárou večerných Televíznych novín o 19:00 hod., kde vytvorí moderátorskú dvojicu s Viktorom Vinczem. Daniel Očenáš sa bude s Danicou Nejedlou striedať ako moderátor Prvých Televíznych novín o 17:00 hod.


Televízia Markíza prináša divákom každý deň objektívne, neskreslené a vyvážené informácie, ktoré sú podané pútavo a zrozumiteľne. Aj preto sú Televízne noviny dlhodobo najsledovanejším televíznym spravodajstvom na Slovensku. Punc dôveryhodnosti im dodáva aj profesionálny a divákmi obľúbený tím moderátoriek a moderátorov. S účinnosťou od 1. septembra 2022 však v rámci neho dôjde k niekoľkým personálnym posunom.

Lenka Vavrinčíková, ktorá sa posledný rok kvôli materským povinnostiam vytratila z televíznych obrazoviek, sa rozhodla prijať ponuku moderovať časovo menej náročné poludňajšie Televízne noviny 12. „Po vyše roku sa na návrat do spravodajstva veľmi teším. Bude to pre mňa príjemné „odbehnutie si“ od mamičkovských povinností,“ vyjadrila sa Lenka.

Počas letných mesiacov do moderátorského kresla večerných Televíznych novín zasadli aj Zuzana Čimová a Daniel Očenáš, aby zastúpili kolegov, ktorí si v tom čase čerpali dovolenku. Od septembra sa Daniel Očenáš stane stálym moderátorom popoludňajších Prvých Televíznych novín o 17:00 hod., v ktorých sa bude v týždňových cykloch striedať s Danicou Nejedlou. Okrem toho Zuzana Čimová rozšíri tím moderátorov hlavných večerných Televíznych novín o 19:00 hod., kde vytvorí moderátorskú dvojicu s Viktorom Vinczem.

Miesto Lenky Varinčíkovej sa diváci večerných Televíznych novín mohli doposiaľ stretávať aj s Danicou Nejedlou a Miriam Kalisovou. Po plnohodnotnom nástupe Zuzany Čimovej sa Danica Nejedlá od septembra vracia späť na stabilnú moderátorskú pozíciu v Prvých Televíznych novinách a Miriam Kalisová v Reflexe.

„Zuzke veľmi držím palce. Má všetky predpoklady na to, aby sa stala jednou z najlepších spravodajských moderátoriek na našom trhu. Lenka sa pomaly vracia z materskej, vítame ju na pozícii moderátorky Televíznych novín 12, našej kľúčovej dennej relácie. A Dano je už rokmi ostrieľaný pred kamerou, vždy inklinoval k domácemu a zahraničnému spravodajstvu. Teraz sa mu sen splnil. Verím, že ho táto nová rola bude napĺňať a rýchlo si získa priazeň u divákov popoludňajších Televíznych novín,“ okomentoval nastávajúce zmeny Henrich Krejča, riaditeľ Centra spravodajstva a publicistiky skupiny Markíza.

Markíza prináša kontinuálne spravodajstvo od Ranných, cez popoludňajšie Prvé, až po hlavné večerné Televízne noviny. Jeho ponuku neustále posilňuje a rozširuje, dôkazom sú napríklad najnovšie poludňajšie Televízne noviny o 12-tej hodine. Redakcia spravodajstva pokrýva celoštátne, regionálne aj svetové témy, prostredníctvom spravodajských špeciálov tiež spracováva významné aktuálne udalosti na poli politického a spoločenského diania.

Komplexný spravodajský servis poskytuje 24 hodín denne aj spravodajský portál TVnoviny.sk.


Ponuka spravodajských relácií TV Markíza a ich moderátorské obsadenie od 1. 9. 2022:

• Ranné Televízne noviny – každý pracovný deň od 6:00 hod. v relácii Teleráno

• Televízne noviny 12 – každý pracovný deň o 11:55 hod. (Lenka Vavrinčíková, Danica Nejedlá, Daniel Očenáš, Ivana Krejčová, Dominik Matulaj, Marek Gudiak)

• Prvé Televízne noviny – každý pracovný deň o 17:00 hod. (Danica Nejedlá, Daniel Očenáš)

• Televízne noviny – každý deň o 19:00 hod. (Zlatica Švajdová Puškárová a Patrik Švajda, Mária Chreneková Pietrová a Jaroslav Zápala, Zuzana Čimová a Viktor Vincze)

• Športové noviny – každý deň o 20:05 hod. (Janka Hospodárová, Peter Varinský)

• Počasie – každý deň o 20:20 hod. (Mirka Almásy, Katarína Kulová)


Lukáš Kočišek, PR manažér, PR oddelenie skupiny Markíza, 23. 8. 2022

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29875/zmeny-v-moderatorskom-obsadeni-spravodajskych-relacii-tv-markiza/