Dětská stanice Boomerang začala vysílat několikahodinový blok Cartoonito
Autor: Best Communications , e-mail: info@bestcg.com Přidané: 02.09.2022
Boomerang, dětský kanál skupiny Warner Bros. Discovery, uvádí nový programový blok Cartoonito, který je určen dětem ve věku od 2 do 5 let. Cartoonito nabídne bezpečný prostor, kde mohou být i ty nejmenší děti samy sebou a kde se mohou naučit překračovat hranice s respektem a empatií. Diváci se mohou těšit nejen na známé postavičky a příběhy od předních tvůrců, ale i na zbrusu nové seriály s pořádnou dávkou dobrodružství.


Cartoonito startuje 1. září a bude vysílat denně od 8:00 do 14:00 na kanálu Boomerang.

Pořady Cartoonito podporují rozvoj čtyř vlastností: kreativity, péče, zvědavosti a odvahy. Na filozofii tohoto programového bloku se současně podílela i řada odborníků, díky čemuž vznikl autorský program zaměřený na Human centric Learning, vzdělávací systém inspirovaný pozitivní psychologií a moderní vědou.

Humanocentrismus Cartoonita se pak zaměřuje na potřeby, dovednosti a rozvoj batolat. Každá kreslená postavička Cartoonita nese poselství týkající se výše uvedených hodnot. Ty jsou označeny symboly, které se zobrazují během vysílání pořadu a mají symbolizovat vlastnosti, jako je vytrvalost, týmová spolupráce, schopnost řešit různé situace, laskavost, starostlivost, propojenost, schopnost naslouchat a podpora kreativity. Nová stanice vytváří prostor, kde mohou předškoláci poznávat svět a být vždy sami sebou.

Cartoonito oslavuje děti v celé jejich jedinečnosti, tedy přesně takové, jaké jsou.


V září bude Cartoonito vysílat premiérové díly těchto seriálů:

• Tomáš a přátelé o malé lokomotivě z ostrova Sodor.
• Lamput o dobrodružstvích malého oranžového tvora, který dokáže měnit podobu.
• Looney Tunes: Animáky o kultovních postavičkách v čele s králíkem Bugsem a kanárkem Tweetym.


I v nadcházejících měsících čeká na diváky mnoho dalších premiér:

• Batwheels je seriál zasazený do světa DC univerza. Hlavními postavami jsou super auta zachraňující svět stejně jako jejich lidští předchůdci! V nové sestavě se objeví batmobile Bam, motorka Batgirl a sporťák Redbird.
• CoComelon vypráví příběh malého batolete jménem JJ, které společně se svými sourozenci, kamarády, rodiči, a prarodiči poznává barevný svět prostřednictvím jednoduchých písniček. CoComelon klade důraz na prezentaci příběhů o rodinných hodnotách, pozitivní přístup k životu a zdravé stravovací návyky. Podporuje učení a poznávání světa hrou.
• Pavouček Lucas vypráví o dobrodružstvích malého roztomilého zvířátka. Rád zpívá písničky a s nadšením poznává svět kolem sebe. Díky svému talentu se dostane do každého koutu domu. Bydlí v historickém viktoriánském domě, kde má další veselé kamarády. Seznámí se s Findleyem, malou mouchou s velkým srdcem, energickým malým buldočkem Avokádem a pohodovým chameleonem Bodhim.

Premiéra nového dětského bloku Cartoonito startuje od 1. září, každý den od 8:00 do 14:00 na Boomerangu.


O stanici Boomerang

Boomerang je kabelový a satelitní dětský kanál, jenž je součástí společnosti Warner Bros. Discovery. Přináší svým divákům 24 hodin denně to nejlepší z klasické i současné animace. Stanice je určena pro chlapce a dívky ve věku od 4 do 7 let a nabízí napínavý obsah plný zábavných kreslených pořadů pro celou rodinu: Tomáš a přátelé, Scooby-Doo, hádej kdo je tu?, Tom a Jerry v New Yorku, Mr. Bean, Looney Tunes: Animáky, Taffy a další. Boomerang je dostupný ve 140 milionech domácností a ve 165 zemích Evropy, Středního východu, Afriky, Latinské Ameriky a Asie.


Kristýna Šmejkalová, PR Account Executive
Nina Černá, Account Director, Best Communications, 1. 9. 2022


 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29889/detska-stanice-boomerang-zacala-vysilat-nekolikahodinovy-blok-cartoonito/