Nominace na sedm cen Emmy a premiéra poslední série Better Call Saul na AMC
Autor: KNKTR , e-mail: info@knktr.cz Přidané: 09.09.2022
Nominace na 74. ročník cen Emmy byly vyhlášeny a epický Better Call Saul jich získal rovnou sedm, což dává producentovi seriálu AMC důvod k radosti, i když není jediným nominovaným mezi seriály z vlastní produkce. AMC má na kontě 12 nominací, mezi nominovanými jsou i dvě hlavní postavy seriálu Killing Eve. Televizní stanice AMC bude živě vysílat předávání cen Emmy 13. září v 01:00 hod., přičemž poslední sezóna Better Call Saul měla premiéru 8. září.


Better Call Saul (BCS), jeden z nejpopulárnějších seriálů AMC, byl mimo jiné zvolen mezi nejlepšími v kategoriích „Nejlepší dramatický seriál“, „Nejlepší herec v hlavní roli dramatického seriálu“ a „Nejlepší herečka ve vedlejší roli dramatického seriálu“.

Šestá, závěrečná série je spin-offem seriálového hitu Breaking Bad, v němž Jimmy McGill ztvárňuje hlavní roli bývalého drobného podvodníka, který se později stane úlisným klientem obávaného mexického kartelu, Saulem Goodmanem, který si rozšiřuje svoji právnickou praxi. Vince Gilligan, autor obou seriálů, je šikovně spojil, přičemž ze seriálu Breaking Bad vrátil několik důležitých podstav a míst a prostřednictvím Better Call Saul dal smysl mnoha událostem z minulosti. Poslední série BCS měla premiéru na AMC ve čtvrtek 8. září ve 22:00 hod.

Další dvě nominace získaly hlavní představitelky seriálu Killing Eve, Jodie Comer a Sandra Oh, které ztvárňují boj dvou inteligentních a zkušených žen na obou stranách zákona. V thrilleru na motivy série románů Luka Jenningse je Villanalle (Jodie Comer) stylová, talentovaná psychopatická vražedkyně, která je obklopená luxusem, zatímco Eve (Sandra Oh) je členkou renomované agentury, kde se však dostává jen k nudnější stránce špionážního řemesla a není spokojená se svou kancelářskou prací. V jejich hře na kočku a myš se mísí brutální krutost, ale nechybí ani špetka potrhlého humoru.

State of the Union a Cooper’s Bar mají též nominace: Patricia Clarkson (State of the Union) a Rhea Seehorn (Cooper’s Bar) jsou nominovány na „Nejlepší herečku v krátkém komediálním anebo dramatickém seriálu“, zatímco Brendan Gleeson je za svoji úlohu v State of the Union nominován na „Nejlepšího herce v krátkém komediálním anebo dramatickém seriálu“.

Vítězi budou vyhlášeni na slavnostním galavečeru udílení cen Emmy 13. září.


PROGRAM: 74. ročník udílení cen Emmy a Red Carper Show na udílení cen Emmy 13. září 2022:.

01:00-02:00: Red Carpet Show
02:00-05:00: Slavnostní předávání cen Emmy


Nominace na ceny Emmy v roce 2022 (12)

BETTER CALL SAUL (7)

- Nejlepší dramatický seriál
- Nejlepší herec v hlavní roli dramatického seriálu – Bob Odenkirk
- Nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli dramatického seriálu – Rhea Seehorn
- Nejlepší scénář dramatického seriálu – Thomas Schnauz („Plan And Execution“)
- Nejlepší střih zvuku pro komediální anebo dramatický seriál (One hour) – „Carrot And Stick“
- Nejlepší mix zvuku pro komediální anebo dramatický seriál (One hour) - „Carrot And Stick“
- Nejlepší hudební režie – „Black And Blue“


KILLING EVE (2)

- Nejlepší herečka v hlavní roli dramatického seriálu – Jodie Comer
- Nejlepší herečka v hlavní roli dramatického seriálu – Sandra Oh


STATE OF THE UNION (2)

- Nejlepší herec v krátkém komediálním anebo dramatickém seriálu – Brendan Gleeson
- Nejlepší herečka v krátkém komediálním anebo dramatickém seriálu – Patricia Clarkson


COOPER’S BAR (1)

- Nejlepší herečka v krátkém komediálním anebo dramatickém seriálu – Rhea Seehorn


O AMC Networks International – Central and Northern Europe

AMC Networks International – Central and Northern Europe je součástí AMC Networks International, jednou z předních mezinárodních společností na poli televizního vysílání a distribuce tematických televizních stanic, které se soustřeďují na střední a východní Evropu. Současně portfolio AMCNI - Central and Northern Europe nabízí televizní stanice ve čtyřech žánrech: sportovní: Sport1, Sport2, SportM, dětské: Minimax, JimJam; zábavně-vzdělávací: Spektrum, TV Paprika, Spektrum Home a filmové: AMC a Film +. Obsah tematických stanic je vytvářen pro místní diváky a trhy v různých jazycích. Je dostupný v celé řadě platforem, včetně HD služeb a nabízí verze pro mobilní telefony.

AMC Networks International (AMCNI) je globální divize AMC Networks a je dodavatelem uznávaných zábavných pořadů pro předplatitele ve více než 130 zemích. AMCNI zahrnuje globální značky a také populární stanice s lokálním významem a různorodým žánrovým zaměřením. Více informací naleznete na www.amcnetworksinternational.com


Martina Hrašová, KNKTR, 8. 9. 2022

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29900/nominace-na-sedm-cen-emmy-a-premiera-posledni-serie-better-call-saul-na-amc/