Poslední letošní evropský závod F1 v Monze by mohl přepsat statistiky sledovanosti
Autor: Telly , e-mail: info@telly.cz Přidané: 10.09.2022
Nadcházející víkend v kolotoči Formule 1 patří slavnému závodnímu okruhu v italské Monze. Kompletní program včetně pátečních tréninků, sobotní kvalifikace a nedělního závodu uvidí diváci kanálu Sport1 živě a s českým komentářem. Královská třída formulí je u tuzemských diváků oblíbená, při posledním závodě v Nizozemsku šlo po tenise o druhý nejsledovanější sportovní pořad.


Velké cena Itálie ukončí po Belgii a Nizozemsku sérii evropských závodů Formule 1. Televizní přenos pokrývá veškerý program Velké ceny Itálie a startuje už v pátek dvěma tréninky v 14:00 a 17:00. Oba lze v přímém přenosu sledovat na stanici Sport1.

Třetí trénink začíná v sobotu v 13:00, kvalifikace se pak jede od 16:00, opět v přímém přenosu na stanici Sport 1 s českým komentářem. Vrcholem závodního víkendu je pak samotný nedělní závod od 15:00 hodin.

Na šestnáctý letošní podnik F1 by podle organizátorů v průběhu celého víkendu mělo zavítat přes 300 tisíc fanoušků. Max Verstappen, který letos mimochodem vyhrál deset z letošních patnácti závodů, na náročném okruhu v Monze nikdy nestál na stupních vítězů.

A ikonický okruh letos slaví významné jubileum - „kulaté“ 100. narozeniny. Nejenom kvůli tomu se na Autodromo Nazionale Monza očekává mimořádná podívaná. Domácí stáj Ferrari si dokonce připravila speciální žluté prvky na svých rudých monopostech.

„Závod F1 v Nizozemsku zkraje září byl dle našich statistik druhým nejsledovanějším sportem, hned po tenisovém grandslamu US Open. Věříme, že závody formulí na ikonickém okruhu v Monze si nenechá ujít většina motoristických fanoušků a společně s fotbalovými přenosy půjde o nejsledovanější sportovní události nadcházejícího víkendu,“ soudí ředitel marketingu televize Telly Jan Schöppel.


O Telly:

Televizní operátor Telly nabízí divákům v ČR služby internetové a satelitní televize. V jejich programové nabídce je kromě řady filmových, seriálových, zábavných i dokumentárních kanálů také atraktivní sportovní obsah na oblíbených kanálech Premier Sport 1 HD a Premier Sport 2 HD a na stanici Nova Sport 3 HD a Nova Sport 4 HD. Ty obsahují například fotbalovou Champions League UEFA, německou Bundesligu, italskou Serii A, španělskou LaLigu, americkou NFL nebo zápasy UFC. Telly je také poskytovatelem pevného internetového připojení. Na českém trhu měli zákazníci možnost využívat služby pod označením DIGI již od roku 2006, značka Telly plynule navazuje na její dobré jméno. Telly je čistě českou společností, patří do skupiny LAMA ENERGY GROUP a všechny daně, včetně daně z příjmu, odvádí v ČR.


Jan Schöppel, marketingový ředitel Telly, 9. 9. 2022

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29901/posledni-letosni-evropsky-zavod-f1-v-monze-by-mohl-prepsat-statistiky-sledovanosti/