Vydejte se na výpravu za dobrodružným poznáváním na Prima ZOOM
Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 25.09.2022
Pojďte poznat svět, jaký skutečně je! Prostřednictvím Prima ZOOM. Dokumentární skvosty pro vás: dáme si další Bizarní jídla X; poznáte Mýty: Největší záhady lidstva; ocitneme se V říši smrtícího hmyzu; odhalíme Jak vznikal dnešek a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

26. 9., 21.00 hod. – Bizarní jídla X (Přes poušť do Vegas)

Poznání prochází žaludkem. To je heslo, kterým se už dlouho řídí moderátor oblíbeného cestopisného pořadu Bizarní jídla. Andrew Zimmern cestuje po světě, a díky ochutnávání místních pokrmů poznává kulturu, ze které pocházejí, mnohem lépe a detailněji než jakýkoli jiný návštěvník. Andy se toho nebojí a pokládá na jazyk i takové lahůdky, jichž byste se možná nechtěli dotknout ani pořádně dlouhým klackem. V desáté řadě se stává kovbojem v divokém Texasu, okoštuje příchutě Appalačie nebo vyrazí po (chuťových) stopách expedice Kryštofa Kolumba.


27. 9., 20.00 hod. – Mýty: Největší záhady lidstva (Bermudský trojúhelník)

Mýty se vyskytují v každé éře lidských dějin. Kolik se v nich ukrývá pravdy? Co jsou fakta, a co je naopak pouhá fikce? Nad těmito otázkami se zamýšlí každá epizoda fascinujícího seriálu Mýty: největší záhady lidstva. Seznámíme se s renomovanými vědci, ale i s amatérskými nadšenci. Archeologové odkrývají dávné hroby a vydávají se na podmořské expedice. Stopy vedou do Egypta, za Attilou, barbarským králem Hunů, nebo rovnou doprostřed Bermudského trojúhelníku. Společně prozkoumáme biblické příběhy, slavné osobnosti dějin i současné městské legendy. Kde je ukryt svatý grál? Existovala opravdu bájná Atlantida? A jsou vlkodlaci pouhým výkvětem naší fantazie? Tento strhující a vzrušující seriál věnuje prostor nejen vědeckým poznatkům, ale i spekulacím nebo vyloženě neobvyklým teoriím.


28. 9., 21.00 hod. – Čtyři tváře americké přírody (Jaro)

Čtyři tváře americké přírody – to je výjimečná čtyřdílná mini série, která zachycuje dechberoucí krásu divoké americké přírody v průběhu všech ročních období. Po souši, do oblak, na pobřeží i pod rozbouřené vlny vyrazili cenami ověnčení kameramani, aby zachytili, co se tam po celý rok děje. Díky tomu nás čekají dojemné a napínavé příběhy o zrození, útrapách, změnách, dvoření, migraci a ztrátách, které ukazují různorodou americkou krajinu v nových podobách.


28. 9., 23.00 hod. – Tänzerův svět tanků

Vše, co jste chtěli vědět o tancích, ale báli jste se zeptat.


29. 9., 20.00 hod. – Hitlerovy tajné tunely

Od konce druhé světové války uplynulo už 70. let. Pod zemí přesto zůstávají ukryty stovky kilometrů starých nacistických tunelů, které možná i dnes chrání úzkostlivě střežená tajemství Adolfa Hitlera. Když badatelé Mike Scott a Luke Mahoney objeví ztracený nacistický dokument, jenž odhaluje zapečetěné nacistické podzemí, rozhodnou se vydat na dobrodružný průzkum. Dosud neprobádaný komplex tunelů možná skrývá nečekané odpovědi na mnohé otázky. Najdete je v tomto celovečerním snímku.


29. 9., 22.00 hod. – V říši smrtícího hmyzu

Jak velké a jak moc nebezpečné mohou být potvůrky, které se hemží u vás na dvorku? Vydejme se na entomologickou cestu kolem světa, během které odhalíme tajemství říše smrtícího hmyzu. Naším průvodcem bude milovník brouků Ruud Kleinpaste, který ví o hmyzu první i poslední. Díky jeho bezuzdnému nadšení se dokonce i arachonofobici začnou dívat na své osminohé úhlavní nepřátele trochu jinýma očima. Ruud je ochoten obětovat vlastní pohodlí a někdy snad i zdraví. Chvílemi se osobně stává testovacím objektem, když se snaží vyrovnat neuvěřitelným schopnostem hmyzu. Je ochotný podstoupit takové kousky, ze kterých budete mít husí kůži. Nechá si dát nejbolestivější žihadlo. Postaví se tváří v tvář většímu protivníkovi, aby názorně předvedl, že na velikosti záleží. Dostává se nepříjemně blízko k mnoha zvláštním a někdy vyloženě nebezpečným druhům hmyzu – včetně roje zabijáckých včel, armádě mravenců nebo obřích švábů. Přírodovědný celovečerní snímek V říši smrtícího hmyzu představuje tyto pozoruhodné příšerky v úplně novém světle. A přesvědčí vás, že umí mnohem více než strašit.


1. 10., 20.00 hod. – Království bílého vlka (1. díl)

Průzkumník a fotograf Ronan Donovan, který pracuje pro National Geographic, vyrazil do odlehlých majestátních končin Arktidy. Co tam dělá? Hledá legendárního bílého vlka! Tento druh šelem zřídka narazil na člověka. Je nebojácný a neohrožený. Ronan se chce dostat k bílému vlkovi blíže, než se to dosud komukoli podařilo. Má jedinečnou šanci dozvědět se víc o těchto tajuplných dravcích i jejich blízkých vztazích.


2. 10., 22.00 hod. – Jak vznikal dnešek (Čistota)

Šestidílný dokumentární seriál se Stevenem Johnsonem odhaluje tajemství vzniku pozoruhodných a přelomových nápadů, které umožnily moderní život. Seznamte se s neznámými hrdiny, jejichž ideje se dostaly do celého světa. A nechte se pobavit i šokovat nečekanými a bizarními důsledky, které měly jejich vynálezy.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články, a ještě něco navíc.


nové premiérové bloky 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestování Vesmír
Úterý Historie Zvířata
Středa Příroda Extrémy
Čtvrtek Války Příroda
Pátek Příroda Záhady
Sobota Extra Historie
Neděle Dobrodružství Věda a technika


Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 24. 9. 2022

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29921/vydejte-se-na-vypravu-za-dobrodruznym-poznavanim-na-prima-zoom/