Televízne spravodajstvo RTVS je už tri roky najobjektívnejšie
Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 27.10.2022
Televízne spravodajstvo RTVS označili diváci za najobjektívnejšie na Slovensku už dvanásty raz po sebe. V aktuálnom prieskume agentúry MEDIAN SK zameranom na tretí kvartál 2022 označilo spravodajstvo verejnoprávnej televízie za najobjektívnejšie 22,5 % opýtaných, pričom od druhej priečky ho delí 1,6 percentuálneho bodu.


„Veľmi si vážime priazeň našich divákov, a teší nás, že spravodajstvo RTVS vnímajú ako najobjektívnejšie na slovenskom televíznom trhu. Je dôležité, aby RTVS ako verejnoprávna inštitúcia plnila funkciu spoľahlivého informačného zdroja pre verejnosť a som rada, že sa nám to darí. Ďakujem svojim kolegom zo sekcie spravodajstva a publicistiky za ich profesionalitu a nasadenie," uviedla riaditeľka Sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS Mária Hlucháňová.

V prieskume objektívnosti televízneho spravodajstva sa na druhom mieste umiestnila TA3 (20,9 %), nasledovala TV Markíza (18,2 %) a TV JOJ (15,7 %).

MEDIAN SK realizoval prieskum zameraný na najobjektívnejšie televízne spravodajstvo v slovenských televíziách v období júl až september 2022. Na prieskume sa zúčastnilo 2067 respondentov vo veku 14 až 79 rokov.

(Zdroj: MML Omnibus, 2022/III., MEDIAN SK)


Bratislava, 24. október 2022, Rozhlas a televízia Slovenska

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29971/televizne-spravodajstvo-rtvs-je-uz-tri-roky-najobjektivnejsie/