Startuje 2. ročník UCI Track Champions League
Autor: Media:list/Eurosport , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 12.11.2022
Dráhová liga mistrů UCI má vysoké ambice. Chce vytvořit závody, které budou nejen úchvatnou podívanou pro diváky, ale zároveň přispějí k posílení dobré pověsti dráhové cyklistiky ve všech koutech světa. Snaží se tak přitáhnout k dráhové cyklistice co nejvíce diváků atraktivním formátem – kratší tratě, důraz na rychlost a dynamiku. A zábavu.


Legenda světové dráhové cyklistiky a majitel šesti zlatých olympijských medailí Sir Chris Hoy přijal loni roli ambasadora UCI Track Champions League. Jeho tehdejší slova naznačují, jakou atmosféru očekává: „Bude to rychlé, zhuštěné do pár hodin. Myslím, že to je to, co fanoušci opravdu chtějí. A myslím, že to chtějí i jezdci.“

První z pěti kol UCI Track Champions League 2022 se odehraje tento víkend na španělské Mallorce.


Program 2. ročníku UCI Track Champions League:

1. kolo: 12. listopadu, Velodrom Illes Balears, Mallorca, od 18:30 hod.
2. kolo: 19. listopadu, Velodrom Berlín, Berlín, od 18:30 hod.
3. kolo: 26. listopadu, Velodrome National de St-Quentin-En Yvelines, Paříž, od 18:30 hod.
4. kolo: 2. prosince, Lee Valley VeloPark, Londýn, od 19:30 hod.
5. kolo: 3. prosince, Lee Valley VeloPark, Londýn, od 19:30 hod.


Živé přenosy z UCI Track Champions League nabídne Eurosport 1. Vysílání každého kola letošního ročníku začne 30minutovým studiem, které vystupňuje napětí před večerní akcí. Po skončení živého přenosu představí Eurosport další 30minutové studio plné analýz a rozhovorů s jezdci.

Chris Hoy a Bradley Wiggins, kteří mají na svém kontě neuvěřitelných devět zlatých medailí v dráhové cyklistice z olympijských her, nabídnou fanouškům po celém světě své odborné znalosti a zároveň budou během závodních večerů připravovat rozhovory s hlavními protagonisty ligy. Cyklistická legenda Alberto Contador se bude podílet na přenosu Eurosportu ze španělské Mallorky, kde se pojede úvodní kolo sezóny.

Emma Hinzeová (Německo) a Harrie Lavreysen (Nizozemsko) vyhráli loni sprint žen a mužů a Katie Archibaldová (Velká Británie) a Gavin Hoover (USA) se stali premiérovými vítězi kategorie vytrvalostních závodů. Lavreysen, Archibaldová a Hoover potvrdili, že se letos vrátí a budou obhajovat své tituly ve druhé sezóně UCI Track Champions League. Soutěže budou opět probíhat ve sprinterských a vytrvalostních kategoriích – v programu je individuální sprint, keirin, vylučovací závod a scratch. Jezdci získávají body za každé umístění, výsledky se sčítají a vytvářejí ligovou tabulku v příslušných disciplínách (mužská a ženská liga sprintu; mužská a ženská liga vytrvalosti).

UCI Track Champions League má být – i díky inovativním technologiím – jednou z nejvíce vzrušujících událostí cyklistického kalendáře. Nechte se s námi vtáhnou do světa adrenalinové dráhové cyklistiky.


Karel Smetana, PR Specialist, Media:list, 11. 11. 2022

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/29999/startuje-2-rocnik-uci-track-champions-league/